Ny utvisning - då ser Grönhagen rött

FOTBOLL

"Vi måste göra vuxna karlar av de här pojkarna nu""

BORÅS

Utvisad och förtvivlad i 83:e minuten.

Fem minuter senare kvitterade Norrköping och Elfsborg har fortfarande inte vunnit i allsvenskan sedan 22 april.

- Jag har svikit mina lagkamrater, säger en förkrossad Martin Andersson.

Foto: ULF NYLÉN
Domaren Johan Alexandersson var inte speciellt poppis i Elfsborgslägret. Först visade han ut Martin Andersson och kort därefter blåste han straff för Norrköping. En straff som gav slutresultatet 2-2.

Unga Elfsborg har blivit dumma och odisciplinerade Elfsborg. Martin Andersson utvisning var lagets fjärde i år, och den var ett typfall.

Andersson fick en eftersläng av Jonas Wallerstedt och gav igen med en knuff i bröstet på den liggande Norrköpingspelaren.

Inte alls hårt, men tydligt och onödigt.

- Det var grymt klantigt av mig och jag är oerhört besviken på mig själv just nu, förklarar Martin Andersson i omklädningsrummet.

Flera skador där bak

Laget som redan har problem fick nu ytterligare en på försvarssidan. Martin Andersson var bra fram till utvisningen men nu blir han borta minst en match. Kanske fler.

- Det känns lite som skit samma just nu. Det kanske är bättre någon annan går in och spelar bättre, suckar Martin Andersson.

På skadelistan finns redan mittbacken Kristoffer Arvhage. Joakim Alexandersson har ljumskproblem liksom Martin Strömberg och Andreas Klarström är avstängd efter sin utvisning mot Kalmar.

Grönhagen besviken

Anders Grönhagen är inte särdeles nöjd med sitt lags uppträdande just nu.

- Vi har talat om det här med utvisningarna och ändå händer det här. Vi måste göra vuxna karlar av de här pojkarna nu, säger han.

Utvisningarna man tar beror inte på fult spel utan bortsparkade bollar eller knuffar efter avblåsning. Ett tecken på att spelarna är pressade och inte uppför sig som de brukar.

- Nu måste vi alla ta ett individuellt ansvar och vissa kanske bör fundera över varför vi överhuvudtaget spelar fotboll, dundrar Grönhagen.

"Vi stod som refuger"

För det märks att det är ett ängsligt Elfsborg som spelar. Mot Norrköping var man det bättre laget i 45 minuter för att efter paus sjunka ner med hela laget i eget straffområde och låta Norrköping dominera, istället för att ta klivet upp.

- Vi var inget lag i andra. Vi bara stod som refuger ute på plan, säger Anders Grönhagen besviket.

Undantaget var Johan Wiland. Han räddade laget fram till två minuter före slutet av ordinarie matchtid. Men det krävdes en straff för att få honom att kapitulera.

- Jag är nöjd för min egen del men det är jävligt jobbigt när bollen kommer tillbaks hela tiden. Vi vill ju så gärna vinna att det låser sig för oss, förklarar han.

Elfsborg har inte vunnit hemma på Ryavallen i år och efter slutsignalen hördes spridda busvisslingar och burop. Publiken är inte nöjd med Elfsborgs nya vana att bli utvisade istället för att vinna.

Elfsborgs 4 röda kort i år

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM