Lämnar CSKA Moskva – för ÖIS

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Svenske Alibek Aliev lämnar proffslivet i CSKA Moskva - och återvänder till Sverige.

Under fredagskvällen presenterades anfallaren av Örgryte.

– Det är en spelare som redan är bra och som har stor utvecklingspotential, säger tränaren Thomas Askebrand.

18-årige anfallaren Alibek Aliev lämnade Elfsborg inför säsongen 2015 för att testa på proffslivet i Ryssland och CSKA Moskva.

Där har det dock inte gått som svensken, numera 21, hade hoppats - då han inte lyckats slå sig igenom på allvar i den ryska storklubben. Efter utlåningar till finska Jaro och GAIS i superettan står det nu klart att parterna går skilda vägar.

Lämnar CSKA - vänder hem till Sverige

CSKA har på sin officiella hemsida uppgett att Aliev lämnar klubben. Samtidigt skriver ryssarna vidare att svensken redan gjort klart med en ny klubb - nämligen Örgryte IS.

ÖIS själva hade vid det tillfället inte offentliggjort övergången, men nu står det klart att Aliev ansluter till superettanklubben. Kontraktet är skrivet över fyra år "med klausuler".

– Alibek var en av få vi har kollat på och vi är väldigt glada över att få in honom. Han kommer att tillföra ytterligare en dimension. Det är en spelare som redan är bra och som har stor utvecklingspotential, säger ÖIS tränare Thomas Askebrand till klubbens hemsida.

”Sveriges äldsta förening”

– Det känns väldigt bra att få komma till ÖIS. Sveriges äldsta förening. Jag ser redan fram emot att få börja träna med gänget och lära känna gruppen, säger Aliev.

Under utlåningen till GAIS 2016–2017 stod anfallaren för fem mål på 32 framträdanden.

ARTIKELN HANDLAR OM