Mordhoten mot Svennis stjärna

FOTBOLL

Steven Gerrard jagades av knarkhandlare i Liverpool

LONDON

Liverpoolstjärnan Steven Gerrard, 22, har hotats till döden av en knarkhandlare. Orsaken var Gerrards förhållande med en tonårsflicka. Hennes knarkhandlande pojkvän blev svartsjuk.

När hoten blev kända skyddades Gerrard av beväpnad polis.

Foto: SVENS TALANG Steven Gerrard blev hotad till döden.

För ett par år sedan hade då 20-årige Steven Gerrard, som hade tagit en plats i Svennis trupp mot Australien om han inte varit avstängd, ett förhållande med Lauren Aschcroft, 15 år, som försöker slå sig fram som fotomodell.

Efter det tre månader långa förhållandet med Gerrard tagit slut inledde Lauren Aschcroft ett nytt, den här gången med 19-årige George Bromley jr. Han var en, trots sin ungdom, ökänd knarkhandlare, berättar Sunday Mirror.

Hyrde in egna livvakter

När George Bromley jr fick veta att Lauren Ashcroft och Steven Gerrard fortfarande träffades, trots att förhållandet var över, blev han mycket svartsjuk.

Steven Gerrard fruktade att Bromley skulle göra allvar av sina hot och hyrde själv in livvakter, påstår tidningen.

Polisen såg över Gerrards säkerhet och beväpnad polis gjorde regelbundet besök vid hans bostad.

Kontaktade förbundet

Polisen kontaktade även det engelska förbundet för att upplysa om hoten och för att bevakningen av landslaget skulle anpassas.

Polisen kunde inte binda Bromley för hoten mot Gerrard. Hoten och förföljelsen av fotbollstjärnan pågick, enligt Sunday Mirror, under lång tid.

Enligt tidningen är det också förklaringen till att Steven Gerrard fick en formsvacka.

Gerard Houllier, Liverpools manager, ska ha refererat till hoten efter en match i schweiziska Basel förra året.

- Problemet med Steve är inte fyskiskt, möjligen handlar det om hans miljö. Jag är frustrerad över honom, sa Houllier som var missnöjd med Gerrards umgänge.

Så ska Gerrard ha hotats

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM