Ferguson ber fansen sluta håna Wenger

FOTBOLL

Vill få ett slut på pedofil-ramsorna

Arsene Wenger får ofta höra att han ”är en pedofil”

Nu rider hans ärkefiende Alex Ferguson ut i hans försvar – igen.

Inför toppmötet på måndag uppmanar han fansen att sluta sjunga hånfulla ramsor riktade mot fransmannen.

Precis som förra säsongen kommer Alex Ferguson att uppmana United-fansen att sluta upp med de hånfulla ramsorna som varje gång riktas mot Arsenal-tränaren Arsene Wenger.

Ferguson har tröttnat

När Wenger tog över Arsenal 1996 började det tidigt att cirkulera pedofilrykten kring fransmannen och fansen har inte varit sena med att snappa upp dessa.

I samband med Wengers besök på bland annat Old Trafford brukar han ofta få höra de i många fall rent vidriga ramsorna och Manchester United har flera gånger tidigare försökt få stopp på otyget.

Inför mötet på måndag kommer Alex Ferguson att skriva ett öppet brev till fansen, som kommer att publiceras i matchprogrammet, där han ber dem att inte använda ramsorna.

Enligt The Guardian ska han också komma med samma önskemål i teve- och radiointervjuer som görs inför matchen.

Kommer att kastas ut

Det är inte bara i Manchester som Wenger får utstå den här typen av glåpord. Värst är det kanske på White Hart Lane där ärkerivalerna Tottenham huserar.

Manchester United har lovat att ta i med hårdhandskarna mot de supportrar som inte lyssnar på klubbens önskan.

– Vi kommer att vidta åtgärder mot det som skriker på det här sättet. Säsongsbiljetter kommer att dras in och vi kommer att slänga ut personer från arenan, säger en talesman för klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM