Svensk tvingas betala skadestånd til Barça

FOTBOLL

Ska ge klubben 35 000 kronor

En företagare i Landskrona fick 1148 tröjor beslagtagna i tullen eftersom de påminner om FC Barcelonas.

Skåningen tvingas nu betala 35 000 kronor i skadestånd till den spanska storklubben.

– Först och främst så rör det sig om randiga tröjor utan logotyper eller liknande. Det skulle kunna vara många klubbars tröjor, säger företagaren till Skånska Dagbladet.

Under 2009 stoppade Tullverket ca 5000 fotbollströjor och andra souvenirer för intrång i till exempel varumärkes- eller mönsterrättigheter. En företagare i Landskrona tvingas nu betala skadestånd till spanska storklubben FC Barcelona.

Företagaren besviken

Enligt Skånska Dagbladet beslagtog tullen 1148 tröjor som ansågs göra intryck på Barcelonas upphovsrättsskydd. Företagaren ska nu betala 35 000 kronor till klubben.

– Det finns inte mycket att säga men det är klart att man är besviken. Först och främst så rör det sig om randiga tröjor utan logotyper eller liknande. Det skulle kunna vara många klubbars tröjor. Dessutom kan de som varit i till exempel Barcelona, konstatera att hela staden är fylld av kopior och då med klubbmärke, namn på spelare och mycket mer, säger företagaren till Skånska Dagbladet.

Tröjorna ska förstöras

Enligt företagare blir förlusten totalt ett sexsiffrigt belopp.

– Sammanlagt rör det sig om cirka 100 000 kronor. Förutom skadeståndet så har jag betalt för tröjorna som nu ska förstöras och så förlorar jag naturligtvis pengar eftersom jag skulle sälja dom men så blir nu inte fallet.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga