Fotboll

Frida Östberg slutar i Umeå

FOTBOLL

Missar Champions League – väntar barn

Umeå IK tappar en av lagets nyckelspelare inför höstens gruppspel i Champions League.

Frida Österberg, 32, lägger skorna på hyllan – åtminstone tillfälligt.

– Jag och Andreas väntar tillökning i vinter, säger hon i ett pressmeddelande.

Frida Östberg.

Foto: bildbyrån

Den förra landslagsstjärnan hade ett kontrakt med Umeå som sträckte sig till damallsvenskans uppehåll i juli månad. I dag meddelade hon och klubben att det alltså inte blir någon fortsättning.

– Jag kommer tyvärr inte att kunna vara delaktig på planen när Umeå IK tar sig an hösten Champions League-gruppspel samt sista delen av damallsvenskan då jag och Andreas väntar tillökning i vinter. Ett glatt besked, men samtidigt kommer jag att sakna alla människor runt omkring laget och föreningen Umeå IK som stöttat mig på bästa tänkbara sätt, säger hon i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Nappade på Chicago

Frida Östberg började spela fotboll i lilla Hägglunds IoFk, men värvades redan 1995 av storsatsande Umeå IK. Hon har bland annat vunnit tre SM-guld och deltagit i två VM-slutspel. Östberg spelade i Linköpings FC under två säsonger innan hon 2008 valde att skriva på för Umeå igen, samma år som hon tilldelades Diamantbollen. Efter det hade hon tänkt lägga av, men tack vare ett erbjudande från Chicago i den amerikanska proffsligan blev karriären förlängd.

Vis av erfarenhet vill Frida Östberg inte slå fast att hon lägger skorna på hyllan för gott.

– Man är ju lite av comebackernas mästare. Så jag kan inte säga att det är så (att hon slutar), man får se vad som händer och det beror ju också på hur allt fungerar med motivation och sådana saker. Men om det blir något så är det UIK, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!