Herrlandslaget i fotboll

Zlatan tackar ja till landslaget

FOTBOLL

Bekräftat: Presskonferens i Malmö i morgon – då ska stjärnan berätta att han ställer upp för blågult igen

Här bekräftas Sportbladets avslöjande.

Zlatan Ibrahimovic, 29, tackar åter ja till spel i det svenska fotbollslandslaget.

14.15 avslöjade Sportbladet att en presskonferens i morgon skulle hållas i Malmö där Ibrahimovic själv kommer att meddela sitt beslut om comeback.

16.28 bekräftade svenska fotbollsförbundet nyheten.

”Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till presskonferens på fredag kl 13.00 i pressrummet på Swedbank Stadion. Medverkar gör förbundskapten Erik Hamren och Zlatan Ibrahimovic” skriver de i ett pressmeddelande.

TILLBAKA I BLÅGULT Zlatan Ibrahimovic kommer i morgon berätta att han åter ställer upp för svenska fotbollslandslaget.

När Erik Hamrén i december i fjol tillträdde som svensk förbundskapten var det med budskapet att superstjärnan Zlatan Ibrahimovic bestämt sig för att ta en time out från landslagsspel.

Under det dryga halvår som gått sedan dess har Ibrahimovic vid flera tillfällen förklarat att han varit fortsatt tveksam till spel i det svenska fotbollslandslaget. En känsla av tveksamhet som enligt väl insatta källor till Sportbladet nu har förändrats.

Besked i morgon

Erik Hamrén berättade förra veckan att han varit i kontakt med Ibrahimovic och att pressen skulle få besked om huruvida anfallsstjärnan i höst återvänder till landslaget eller inte.

Ett besked som alltså kommer att offentliggöras i morgon. Men alla personer som är inblandade i arrangemanget av presskonferens är belagda med munkavle.

– Det är möjligt att Malmö FF ska hålla en presskonferens inför matchen där (San Marino 7 september). Det får du kolla med dem, säger Jonas Nystedt.

Malmö FF:s vd Pelle Svensson:

– Landskampen är ett förbundsarrangemang så ska det vara en presskonferens så är den i förbundets regi, du får kolla med dem, säger Svensson.

Morgondagens presskonferens kommer att äga rum i mediecentret på Swedbank Stadion klockan 13.00. Den som är ansvarig för bokningarna av mediecentret är MFF:s evenemangsansvarige Patrik Jandelin.

– Jag har bokat mediecentret i morgon. Men det har jag gjort för att vi på grund av SM-veckan som avgörs i Malmö inte kan träna på Malmö Stadion som vi vanligtvis gör dagen innan match. Eftersom vi tränar på Swedbank Stadion tyckte vi det var lämpligast att ta in pressen till mediecentret och göra eventuella intervjuer där, säger Jandelin.

Presskonferens i Malmö

Ett förfarande som i så fall skulle vara helt nytt i samband med Malmö FF:s träningar på Swedbank Stadion. Vid samtliga liknande tillfällen tidigare i år har pressen fått vänta utanför spelaringången eller vid spelargången in till planen och mediecentret har varit låst.

Zlatan Ibrahimovic och hans familj är för tillfället i sin villa vid Ribersborg i Malmö.

14.15 publicerades Sportbladets nyhet. Drygt två timmar senare kom ett pressmeddelande från svenska fotbollsförbundet.

”Svenska Fotbollförbundet inbjuder härmed till presskonferens på fredag kl 13.00 i pressrummet på Swedbank Stadion. Pressentren öppnas kl 12.45. Medverkar gör förbundskapten Erik Hamren och Zlatan Ibrahimovic.”, skriver de.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll