Först La Liga – nu kan även CL spelas lämna Europa

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

La Liga-mötet mellan Barcelona och Girona senare väntas gå av stapeln i Miami.

I framtiden kan nu även Champions League spela matcher på andra sidan Atlanten.

New York kan nämligen bli spelplats för en final.

För ungefär en månad sedan kom beslut om att en La Liga-match ska spelas i USA i framtiden.

För bara några veckor sedan rapporterades det att matchen som förväntas att spelas på andra sidan Atlanten är mötet mellan Girona och Barcelona på Hard Rock Stadion i Miami.

Initiativet möttes av stor kritik från spelarfacket, men är en del i den spanska ligans satsning på att främja fotbollens status i Nordamerika.

Oklart var finalen spelas 2021

Jaumes Roures, verkställande direktör för Barcelona-baserade tv-bolaget Mediapro, berättar i en intervju med spanska radiokanalen Catalunya Radio – något bland annat London Evening Standard återger – att nu även Champions League kan komma att spelas i USA.

– Diskussioner pågår om att undersöka möjligheten för att New York ska vara värd för en framtida Champions League-final, säger han.

Yankee Stadium, hemmaplan för New York City FC, med Anton Tinnerholm I laget, har plats för 54 251 åskådare och kan alltså i framtiden vara en tilltänkt arena för Champions League-fotboll.

Till våren kommer CL-finalen att gå av stapeln på Wando Metropolitano, Atletico Madrids hemmaplan och 2020 står Olympiastadion Atatürk i Istanbul som värd. Men var finalen spelas 2021 är ännu inte bestämt.

Idén om att spela en CL-final i New York kom upp på tapeten redan 2016, men nu verkar förslaget än en gång fått spinn.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM