Isak: ”Bengaler är skit – katastrof”

Av: Fredrik Jönsson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Derbyvinnare – men ändå besviken.

Andreas Isaksson sågar bengalerna.

– Bengaler är skit. Katastrof, säger ”Isak” och får medhåll från lagkamraterna.

Andreas Isaksson var förstås nöjd över de tre poängen, insatsen och Djurgårdens första derbyvinst mot Hammarby sedan 2007. Men när bengalkastningen från innan matchen, när pyroteknik kastades in på en familjeläktare från Djurgårdens klack, kom på tal tände Isaksson till.

– Bengalerna som flög... bengaler är skit. Det är katastrof. De ska bara bort, så är det.

Isak: ”Hårdare straff”

Wiland ville att matchen skulle avbrytas. Hur ser du på det?

– Jag vet inte om det är rätt väg. Svårt att säga. Men de måste ta slut. Det är varje match, varje derby. Förseningar, rök och bråk. Det tillhör inte fotbollen. Jag tror att man måste ha hårdare straff för personerna som håller på med den skiten.

Isaksson betonar att det inte är någon majoritet av fansen som sysslar med den typen av beteende.

– Det är bara några stycken som håller på, men jag tycker inte att bengaler och fotboll håller ihop. Det är helt galet. Det förstör ju bara. Det ser kanske roligt ut, är säkert kul att tända på, men man kan ju göra häftiga tifon i stället, säger ”Isak” och fortsätter:

– De är ju så bra på det. De lägger hundratals timmar på det. Tusentals! Det är skitfint och häftigt, men bengalerna kan de bara lägga ner.

Johansson: ”Det finns barn – katastrof”

Erik Johansson håller med sin lagkamrat:

– Jag tycker det är katastrof att man får in bengaler på sittplatsläktare. Det hände en gång i Köpenhamn också, de kastade in på sittplatsläktare. Det finns barn, det är bara för dåligt.

Håller du med Wiland?

– Jag förstår absolut vad han menar. Det är upp till domare och säkerhetspersonal att göra det, då får man gå efter det. Jag tycker det är så dåligt att kasta mot sittplatsläktaren, det är inte okej.

”Läste om någon flicka”

Även Jonas Olsson sätter ner foten.

– Jag tycker det är för jävligt att man kastar en bengal in i ett folkhav. Vill vi ha det så här? Man måste verkligen bedöma och ta ställning starkt mot det, säger han och fortsätter:

– Jag såg inte när den kastades, men jag såg när den glödde. Det tar på riktigt bort en del av glädjen. Jag läste om någon flicka som var ledsen också, det är för jävligt

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.