Örebros drömstart efter jättetavlan

Foto: CMORE

avErik Karlsson

FOTBOLL

Trelleborg är avsågade i botten på allsvenskan.

Mot Örebro visar man varför.

En målvaktstavla gav en mardrömsstart som slutade i 4–0 till Örebro.

– Vi har inte råd att kasta in bollen i eget mål, säger tränaren Patrick Winqvist.

Trelleborg kom till Örebro i desperat poängbehov om man skulle kunna ha något hopp med sig in i den allsvenska slutspurten.

Men ÖSK, som inte har mer än äran och några mittenplaceringar hit och dit att spela för, var laget som fick en drömstart.

Och man fick god hjälp från TFF själva.

Tappade in den

Första målet stod Johan Mårtensson för i tionde minuten. Han lyfte in bollen från vänster och Marko Johansson i TFF-målet gjorde en praktfull tavla när han tog bollen, hoppade in med den i ribban och tappade ner den innanför mållinjen.

– Jamen herregud, du ligger sist och har 13 poäng och måste vinna matchen för att ha en chans att hänga kvar. Vad gör han? Det är helt obegripligt, säger C Mores expert Alexander Axén.

Bara två minuter senare var det dags igen. Örebros Michael Omoh ryckte lätt förbi Albin Nilsson på vänsterkanten slog in bollen som gick rakt igenom försvaret till Daniel Björnkvist på andra sidan som i sin tur hittade Kennedy Igboananike som stötte in 2–0.

I andra halvlek fortsatte Örebro styra spelet och 66:e minuten kunde också Nahir Besara göra 3–0 efter ytterligare ett passivt försvarsingripande från bortaförsvaret. Fem minuter senare gjorde samme Besara 4–0 när han blev bortglömd på bortre ytan.

”Kan inte göra som i dag”

Det blev också matchens slutresultat. TFF:s 14:e raka utan seger.

– Det är aldrig kört förrän det rent statistiskt är det, säger tränaren Patrick Winqvist till TT.

Och tillägger lite senare:

– Men fortsätter det så här så behöver vi inte bekymra oss över de bitarna. Vi måste vinna fotbollsmatcher. Vi kan inte göra som vi gör i dag, att släppa in ett sånt mål det första vi gör. Sen har vi perioder i matchen då vi inte gör det vi kommit överens om. Då ger vi oss inte själv förutsättningarna.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM