Drömlott – men redan arenakaos

FOTBOLL

På fredagen lottades Europa Leagues playoff.

IFK Göteborg fick bästa möjliga lottning, Qarabag från Azerbajdzjan, men arenastrul väcker frågor inför dubbelmötet.

– De blir tuffa motståndare, säger Gustav Engvall.

Förra året släcktes IFK Göteborgs Europadrömmar i tredje kvalomgången mot CF Os Belenenses. I år åkte de till Finland med endast en anfallare och pressen att göra två mål för att ha en chans att ta sig till playoff.

Efter mål av Jakob Ankersen och Mikael Boman, var varvändningen ett faktum.

Nu är de som enda svenska lag framme i playoff-spel, efter att ha vänt underläge 1–2 i Göteborg till vinst i Helsingfors med 2–0 i går.

"Ville inte möta Sjachtar"

Nästa utmaning är Qarabag från Azerbajdzjan. "Blåvitt" behöver vinna dubbelmötet för att ta sig till Europa Leagues gruppspel och huvudturnering.

På förhand var det kanske bästa möjliga lottning för Göteborg. Men Gustav Engvall är ödmjuk.

– Jag vet inte så mycket om laget, det är ett bra lag såklart. De kommer från Champions League-kval och det blir en tuff motståndare, säger anfallaren.

Vilket var drömmotståndet på förhand?

– Jag kollade på vilka vi kunde få möta, men det var Sjachtar som man inte ville möta och det italienska laget, men sen kände jag att det blir tufft oavsett vilket lag vi får, säger Gustav Engvall.

Arenastrul kan ställa till det

Gustav Engvall missade den viktiga matchen mot Helsingfors på grund av en knäskada mot Jönköpings Södra. Skadan var inte så illa som befarat och det blir bättre och bättre.

– Det går framåt, jag kör rehab nu men vet inte hur lång tid det tar innan jag kan gå på för max. Jag tar en dag i taget, säger anfallaren.

Tror du att du är med i första playoff-matchen?

– Det hoppas jag, det är det jag siktar på. Jag tror inte att det ska vara allt för lång tid kvar. Jag får se vad sjukteamet säger när jag träffar dem i helgen.

– Just nu är de i Finland och jag är hemma på Öland och kör rehab, säger Engvall.

Den 18 augusti spelas de första mötena och returerna spelas den 25 augusti. Göteborg ska enligt lottning inleda på hemmaplan, men på grund av arenastrul i Azerbajdzjan kan det behöva ändras. Det här skriver IFK Göteborg på sin twitter.

De 22 vinnarna går in i gruppspelet och lottas den 26 augusti tillsammans med de tio lag som åker ur Champions Leagues playoff.

ARTIKELN HANDLAR OM