Svenskarnas flagga portad från arenan

Av: Rasmus Senator

Publicerad:
Uppdaterad:

Spred ett politiskt budskap – med ett ortsnamn

1 av 4

Adam Pöllä fick inte ta med sig sin Sverigeflagga med texten "Gävle" in på Stade de France i Paris.

Enligt arrangörerna spred den nämligen ett politiskt budskap.

– Vi blev lite förvånade, vi visste inte vad Gävle hade för budskap där inne, säger Adam till Sportbladet.

Adam Pöllä, 23, och hans vänner gick runt och viftade med sin svenska flagga inför Sveriges match mot Irland i Paris förra måndagen. I flaggan hade de skrivit in "Gävle" för att göra den mer personlig.

Väl på väg in på Stade de France blev de stoppade av en funktionär som bestämt nekade den före detta Gävlebon att få ta in flaggan. Den kunde nämligen uppfattas som stötande.

– Vi behövde visa vad som stod på flaggan och då sa funktionären att vi inte fick ta med den in. Då fick vi lämna in den i någon garderob och en lapp där det stod att det var ett politisk budskap. Vi blev lite förvånade, vi visste inte vad Gävle hade för politiskt därinne men det var tydligen inte okej enligt den personen, säger Adam.

LÄS VIDARE

Gör ett nytt försök mot Belgien

Efter matchen fick Adam hämta ut flaggan igen. Trots det snöpliga bakslaget med flaggan mot Irland är vännerna fortfarande hoppfulla. De har stannat kvar i Frankrike och på onsdag ser de Sveriges avgörande match mot Belgien i Nice.

– Jag förstod inte vad som var för fel på vår flagga, men vi kommer göra ett försök till mot Belgien med att få in den, säger Adam.

Publicerad: