MFF: Nej till damlag

Årsmötets besked: Nej till damlag – ja till flicklag

Håkan Jeppsson.
Håkan Jeppsson.

Årsmötet gick på styrelsens linje.

Malmö FF kommer från och med 2017 att starta upp flicklag, men inte damlag, i föreningen.

– Sen inser vi att när man startar något och bygger något kan man komma i ett läge då förutsättningarna förändras, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Malmö FF gjorde ett rekordresultat under 2015 med 235 miljoner kronor i vinst.

Och inför årsmötet föreslog MFF:s styrelse att starta upp en flickverksamhet.

– Vi vill starta i fotbollsskolan och sedan bygga flicklag från grunden. Det blir en helt ny verksamhet som ska bygga på kvalitet enligt Malmö FF och spelare ska inte stressas fram, det ska inte värvas, sa ordförande Håkan Jeppsson då.

Ja till flicklag

Och under gårdagens årsmöte röstades förslaget igenom.

253 medlemmar röstade för flicklag, men inte seniorlag på damsidan och 146 röstade emot vilket innebär att årsmötet gick på styrelsens linje.

– Vi säger nej till dam och damelitfotboll i dag. Sen inser vi att när man startar något och bygger något kan man komma i ett läge då förutsättningarna förändras. Så kan det förstås bli även här, säger Håkan Jeppsson, som omvaldes till ordförande i ytterligare två år, till Sydsvenskan.

”En halv seger”

Från och med 2017 kommer klubben att släppa in flickor i verksamheten och en av motionärerna bakom förslaget med även ett seniorlag på damsidan, Agnes Gertten, meddelar att de tänker komma tillbaka nästa år.

– Vi ser det som en halv seger. Och vi jobbar vidare, säger hon till Sydsvenskan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.