Gero hittade rätt när Östersund vann

FOTBOLL

Mållös under hela säsongen.

Mot jumbon Falkenberg lossnade det till slut för Alhaji Gero.

– Nu ser jag fram emot fler mål, säger han efter 6-1-segern.

Det var två lag i en måltorka som möttes på Jämtkraft Arena. Varken Östersund eller Falkenberg hade lyckats göra mål på de tre senaste omgångarna, men för hemmalaget skulle det bli rena ketchupeffekten. Och framför allt för Alhaji Gero.

Nigerianen värvades in inför säsongen, men har haft det riktigt tufft. Skadad i våras, sen polisanmäld efter att ha slagit till den 17-årige huliganen som attackerade Östersunds målvakt Aly Keita, och för tio dagar sedan kollapsade han under en träning och fick föras till sjukhus i ambulans.

”Jobbat väldigt hårt”

Mot Falkenberg fick han till slut göra mål, dubbelt upp.

– Jag har jobbat väldigt hårt för det här, men haft otur och varit skadad. Men nu är jag tillbaka och känner mig i bra form, säger han till CMore.

På två minuter vände han Falkenbergs tidiga ledningsmål. I den 43:e nickade han in sitt första mål för säsongen (2-1) och i den 45:e var han först framme med en tå, återigen på ett inspel från höger.

– Vi har tränat mycket på den sortens spel de senaste veckorna och planerat för just såna mål. Så det var väldigt bra.

I den andra halvleken gick Falkenberg ner på en fembackslinje, men fick ändå släppa in ytterligare tre mål (varav två på straff) och Östersund är nu i praktiken klara för allsvenskt spel även nästa år.

Inte bara glada miner

Glada miner hos nykomlingarna? Nej, inte enbart.

– Klarat oss kvar? Nej, vi tänker inte på att stanna kvar, vi är bättre än så. Vi tittar uppåt i stället för neråt, säger Alex Dyer, den andra tvåmålsskytten i matchen.

För Falkenberg är läget nattsvart och även om chansen att nå en kvalplats i teorin finns kvar så erkänner tränaren Hans Eklund att det är kört.

– Ja, det har känts lite på killarna också ett tag nu. Vi har haft det jobbigt och inte räckt till riktigt. Det här plastgräset hjälper inte till heller, vi kan inte visa aggressivitet och Östersund får spela bort oss alldeles för lätt. Vi behöver poäng i såna här matcher för att ha någon chans. Vi får väl acceptera fakta och försöka hitta tändning och stolthet de sista matcherna och sikta in oss på nästa år i stället.