Ronaldos deal – värd 1,1 miljard

avAndreas Käck

Uppges vara överens om nytt jättekontrakt

Foto: TT

Cristiano Ronaldo ”cashar in”.

Enligt uppgift är stjärnan överens med Real Madrid om ett nytt femårskontrakt.

Totala värdet: Över en miljard kronor.

Lyxlägenhetsköp på Manhattan och tydliga flörter med Paris Saint-Germain har indikerat att Cristiano Ronaldo kan vara på väg bort från Real Madrid.

Men enligt spanska Sport kommer han att stanna.

Tidningen uppger att Real Madrid, i desperation efter att ha straffats med värvningsförbud av Fifa, insett vikten av att behålla sin världsstjärna och att man därför lagt fram ett förslag om ett femårskontrakt värt 224 miljoner kronor netto om året.

Näst största i Spanien

Agenten Jorge Mendes ska ha förhandlat fram det långa avtalet med presidenten Florentino Perez och landat i vad som i så fall blir det näst största kontraktet i spansk fotbollshistoria, bakom Lionel Messis senaste kontrakt med Barcelona.

Kontraktet sträcker sig i fem år vilket totalt kommer ge Ronaldo drygt en miljard kronor i i ren lön.

Enligt Sport kommer nyheten att bli officiell inom kort.

Planerar för framtiden

31-åringen har redan ett kontrakt som sträcker sig fram till 2018 men ”Los Blancos” uppges alltså redan nu vilja försäkra sig om att han avslutar karriären i Madrid.

Ronaldo har redan börjat planera för ett liv efter fotbollen, bland annat genom att bygga nya lyxhotell i Lissabon.

– Livet handlar inte bara om fotboll. Även om fotboll är min stora passion så måste jag börja tänka på min framtid, sa Ronaldo nyligen. Jag har inte många år kvar, jag räknar med att spela ungefär tio år till, så jag måste titta framåt, sa Ronaldo häromveckan.

Tidigare under onsdagen meddelade Real Madrid att man skrivit ett nytt kontrakt med tyske mittfältaren Ton Kroos som sträcker sig fram till 2022.

ARTIKELN HANDLAR OM