Klart: Sverige ska spela mot Ungern

Klart med ny träningsmatch för ”Blågult”

Svenska landslaget spelar inte bara en utan två matcher i november månad.

Nu står det klart att man möter Ungern i en träningsmatch direkt efter VM-kvalmatchen mot Frankrike.

– Det är en bra motståndare, säger landslagschef Lars Richt.

Svenska landslaget är hittills obesegrat med Janne Andersson som förbundskapten. ”Blågult” toppar, något överraskande, VM-kvalgruppen efter att ha spelat oavgjort mot Nederländerna i öppningsmatchen och därefter kammat full pott mot Luxemburg och Bulgarien i den senaste samlingen.

Flyger direkt till Budapest

Den 11 november kommer det stora testet.

Då ställs man mot favoriten Frankrike på bortaplan.

Men det blir alltså inte den enda landskampen i november månad. Svenska Fotbollförbundet meddelar nu på sin hemsida att landslaget kommer att flyga direkt från Paris till Budapest för att även spela en träningsmatch mot Ungern den 15 november.

– Jag är mycket glad över att vi kom överens med Ungern om att spela matchen. Det är en väldigt bra motståndare och vi har många fina minnen från tuffa matcher mot dom, säger landslagschef Lasse Richt till officiella hemsidan.

”Bra värdemätare”

Den matchen blir den sista för året 2016.

– En bra värdemätare för på vilket sätt vi utvecklats sedan Janne Andersson tog över. Och förhoppningsvis har vi ett bra resultat med oss från Paris. Det kan bli en fin säsongsavslutning i Budapest, säger Richt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.