Pawel Cibicki slår tillbaka mot Polen

avPer Bohman

FOTBOLL

”Vi ska köra över dem”

1 av 2

Trelleborg. Han hånades i Polen när han valde Sverige.
Nu slår Pawel Cibicki tillbaka.
– Jag hoppas att vi får Polen i EM-gruppen så ska vi köra över dem där, säger anfallaren som har rötter i arrangörslandet.

Foto: Alloverpress

Det satt hårt inne för Pawel Cibicki, men till slut bestämde han sig. Den 22-årige Malmöpågen valde det svenska landslaget framför det polska när han i höstas togs ut i båda U21-upplagorna.

Ett beslut som inte landade väl i landet där hans föräldrar kommer ifrån. I polska tidningar kallades han för "fegis", och hängdes ut som "primadonna".

"Han är som en liten flicka som lägger flera timmar i ett köpcentrum bara för att välja en klänning”, skrev en polsk sajt.

”De i Polen har snackat skit”

Efter krossen av Kroatien, där Cibicki stod för en fin insats, hade anfallaren laddat för en replik. Han är – minst sagt – laddad för att åka till EM-arrangören Polen för att representera Sverige.

Du har polska rötter. Hur känns det att spela EM där?

– Haha, nu är jag inte en liten flicka längre, som de sa innan. Nu är jag väl en stor flicka då. Jag hoppas att vi får Polen i EM-gruppen och så kan vi köra över dem där.

Ska det bli skönt att tysta kritikerna?

– Det ska bli så skönt.

Tog du illa vid dig?

– Absolut inte. Det har bara motiverat mig. Jag hoppas verkligen att vi får Polen i gruppen så ska vi visa dem. De i Polen hade snackat skit, men det är bara roligt.

”Vi är bäst”

Hur bra är ni?

– Vi är bäst. Vi är så bra. Vi är obesegrade i detta EM-kvalet. Det är helt otroligt och vi är regerande mästare. Vi ska försöka upprepa det som de andra gjorde.

Simon Tibbling säger att ni är fruktade.

– Klart vi är fruktade. Nu siktar vi på guld såklart.