Sågar Hamréns val: ”Är populistiskt...”

FOTBOLL

”VNL” från start – då får Hamrén kritik

1 av 3

Victor Nilsson Lindelöf, 21, startar i EM-premiären.

Nu kritiseras valet av förre landslagsbacken Per Nilsson.

– Det är populistiskt, säger han till VLT.

Förra sommaren kom han in i U21-EM som reserv.

Nu går Victor Nilsson Lindelöf in från start i A-landslagets EM-premiär.

21-åringen – som haft en makalös säsong i portugisiska Benfica – konkurrerar ut Erik Johansson och tar platsen i mittförsvaret intill givne Andreas Granqvist, precis som Sportbladet kunde rapportera om redan i går kväll.

– Får jag chansen är jag redo, har ”VNL” tidigare sagt angående sina chanser att starta.

”Populistiskt”

Nu kritiseras Hamréns val av före detta landslagsbacken Per Nilsson, lagkamrat med Nilsson Lindelöfs ”konkurrent” Erik Johansson.

– Om man får säga det tycker jag att det är lite populistiskt. Nilsson Lindelöf är definitivt framtiden, han har gjort det väldigt bra och det är otroligt imponerande det han har gjort det sista halvåret, året i Benfica. Men jag tycker att det är lite för tidigt för honom, säger Nilsson till Västmanlands Länstidning.

Han menar att ”VNL” och Granqvist är för lika i spelstilen.

– De två tillsammans, Granqvist och Nilsson Lindelöf, är båda lite för samma… inte stingsliga kanske, men lite åt det hållet. Båda är gärna där och stötbryter och ska rycka fram och vara med. Jag tycker att det hade passat bättre med Erik som är lite mer stabil och en enklare spelartyp.

Lewicki startar

Hamrén förklarar beslutet så här i SVT:

– Jag har tre bra alternativ bredvid ”Granen”. Nu stod det mellan Erik och Victor och jag tog det jag tror är bäst för den här matchen. Båda har plus, men jag hoppas och tror att Victor ska vara den som passa bäst.

Spekulationer om att Albin Ekdal skulle ta plats i startelvan i stället för Oscar Lewicki uppstod tidigare i dag då SVT rapporterade om att just en sådan startelva hade visats upp på storbildsskärmen inne på matcharenan Stade de France.

Men Ekdal börjar alltså på bänken.

Matchen slutade 1-1.