Elvan: Så startar Sverige mot Italien

FOTBOLL

TV: Följ uppsnacket här!

Klart: Guidetti istället för Berg, Ekdal istället för Lewicki och Nilsson Lindelöf på högerbacken i Lustigs skadefrånvaro – det blir ändringarna i svenska startelvan.

Senaste uppgifterna från italienskt håll bekräftar att Manchester United-stjärnan Alessandro Darmian petas till förmån för Alessandro Florenzi.

Men har du koll på alla italienska spelarna? Här är en snabbguide.

SVENSKA STARTELVAN

1. Andreas Isaksson

När svenska laget stod på hälarna mot Irland, var Isaksson på tå. Räddade poäng och lär hamna i skottgluggen i kväll. Rejält.

**

14. Victor Nilsson Lindelöf

Fick kliva ut på kanten senast när Mikael Lustig skadade sig. Kom med en del offensivt, men har mer att komma med i passningsspelet. Lär bli mer defensiv i dag.

3. Erik Johansson

FCK:s följsamma mittback spelade playoff-matcherna i höstas och kom in mot Irland. Fungerar väl i sam­spelet med Granqvist.

4. Andreas Granqvist

Backlinjens självklara ledare. Får hålla ihop sin linje rejält i dag och inte kliva gör högt. Italiens djupledsbollar är svåra.

5. Martin Olsson

Gjorde en bra match mot Irland. Här är det full fart framåt som gäller och vänsterkanten kan bli viktig för svenska omställningar.

***

7. Sebastian Larsson

Får fortsatt förtroende, trots en del felbeslut senast. Stark defensivt, aggressiv i presspelet och förstås en fin serve. Viktig för Sveriges fasta.

8. Albin Ekdal

Skar upp ryggen i maj, men nu redo för start. En löpstark spelare som gärna tar sig in i boxen. Lär får en del frisparkar med sig. Kan "sitt" Italien.

9. Kim Källström

Växte in i matchen mot Irland. Är vass på spelvändningar och kan söka Zlatan Ibrahimovic i straffområdet. Vass vänsterfot för fasta och crossbollar.

6. Emil Forsberg

Här är en som tycker det är kul med fotboll. Utmanar gärna en mot en. Lär dock få lite boll mot ett starkt Italien.

***

20. John Guidetti

Petar därmed Marcus Berg. Energifylld, löpstark spelare som inte är snabbast i fötterna, men i hjärnan.

10. Zlatan Ibrahimovic

Sveriges storstjärna, som dock ett magert facit med italienska målvakten Buffon. Respekterad i Italien och lär skapa ytor för medspelarna.

AVBYTARE: Marcus Berg, Robin Olsen (Mv), Pontus Jansson, Oscar Hiljemark, Pontus Wernbloom, Ludwig Augustinsson, Oscar Lewicki, Emir Kujovic, Jimmy Durmaz, Erkan Zengin, Patrik Carlgren (mv), Mikael Lustig (skadad)

Foto: Buffon & co.

ITALIENSKA STARTELVAN

1. Gianluigi Buffon

Presentation överflödig. Italiens lagkapten är också lagets ledare och ännu en världsmålvakt med enorm rutin.

15. Andrea Barzagli

En av de tre Juventus-musketörerna i Italiens urstarka försvar. ­Håller ofta låg profil men är mycket viktig.

19. Leonardo Bonucci

Hans framspelning till Giaccherini i premiären var en våt EM-dröm. Bonucci rensar inte, han tar bollen och gör något av den. Varje gång.

3. Giorgio Chiellini

En av världens tuffaste och bästa försvarare. Styr försvaret, lämnar inget åt ­slumpen och kommer att göra allt för att ­stoppa sin gamle antagonist Zlatan.

* * *

6. Antonio Candreva

En av Italiens absolut viktigaste spelare. Han förenar lagdelarna, håller ihop laget, fördelar spelet. Fundamental för Italien.

18. Marco Parolo

Den stora positiva överraskningen som spelat till sig en plats i startelvan och uppskattas inte minsta för att han är så skicklig både defensivt och offensivt.

16. Daniele De Rossi

Hjärtat i Italiens mittfält med sin vilja, erfarenhet, tuffhet och skicklighet. Har lite ljumskproblem, kan han inte spela ersätter Thiago Motta.

23. Emanuele Giaccherini

Inledde svajigt senast men visade sin kvalitet på målet med en perfekt nedtagning och lika säkert placerat skott.

8. Alessandro Florenzi

Det är 50 procent att han spelar, 50 procent att Darmian gör det. ­Florenzi är en joker, en spelare som vuxit under Conte. ­Italiens förbundskapten mörkar skickligt hur Darmian mår.

* * *

9. Graziano Pelle

Kanske Italiens främste lagspelare. En löpstark, fysisk spelare som ­ändå har teknisk kvalitet.

17. Eder

Livsfarlig när han kommer på djupet, stor känsla för målet, kommer att bli svårt att ha koll på för det svenska försvaret.

AVBYTARE: Mattia de Sciglio, Matteo Darmian, Angelo Ogbonna, Simone Zaza, Thiago Motta, Ciro Immobile, Salvatore Sirigu (mv), F. Marchetti (mv), Stefano Sturaro

Lorenzo Insigne, F. Bernardeschi, Stephan El-shaarawy

Så har det gått hittills

Belgien–Italien 0–2

Irland–Sverige 1–1

TABELL

Italien 1 1 0 0 2 – 0    3

Irland 1 0 1 0 1 – 1    1

-------------------------

Sverige 1 0 1 0 1 – 1   1

Belgien 1 0 0 1 0 – 2   0

Dagens match:

15.00: Italien–Sverige.

Arena: Stadium de Toulouse. Tv: SVT1

I morgon:

15.00: Belgien–Irland

Arena: Stade de Bordeaux. Tv: SVT1

Förutsättningar: De två bästa är klara för åttondelsfinal. De fyra bästa treorna går också vidare.

ALLA GRUPPER OCH HELA SPELSCHEMAT – KLICKA HÄR!