Pontus Wernbloom slutar i landslaget

FOTBOLL

"Bestämde mig redan i Frankrike"

Foto: Pontus Wernbloom.

Pontus Wernbloom har gjort sitt i det svenska fotbollslandslaget.

Detta meddelar spelaren via förbundets hemsida i dag.

– Det känns rätt att sluta nu, säger den 30-årige mittfältaren.

Det är sedan tidigare känt att Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Anderas Isaksson efter EM valt att tacka för sig i landslaget.

Nu kommer ett nytt avsked, dock av det mer oväntade slaget.

Pontus Wernbloom meddelar i dag att även han väljer att sluta i Blågult och enbart fokusera på klubblagsspel i CSKA Moskva.

– Jag bestämde mig egentligen redan i Frankrike, men valde att ändå låta beslutet mogna i ytterligare ett par veckor. Nu känns det helt rätt att också meddela, säger Wernbloom till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

– En nysatsning med landslaget kräver att man minst har ett tvåårsperspektiv och jag känner helt enkelt att jag inte har den kraften och energin längre.

"Mer tid med familjen"

Mittfältaren slutar därmed på 51 A-landskamper och två gjorda mål.

– Det här innebär också att jag får mer tid med familjen, vilket var en viktig del i beslutet, säger Wernbloom som varit en given spelare i så väl ligan som Champions League i CSKA Moskva under den gångna säsongen.

Sveriges nya förbundskapten Janne Andersson är missnöjd men förstående till Wernblooms beslut.

– Det är naturligtvis tråkigt men jag måste, precis som i de tidigare fallen, respektera hans beslut som jag vet är fattat efter mycket moget övervägande, säger förbundskapten Janne Andersson.

Pontus Wernbloom var med i det landslag som tog Sverige till semifinal på hemmaplan i U21 EM 2009. Den "riktiga" landslagsdebuten kom redan 2007.

I EM fanns han med på bänken i samtliga tre matcher utan att göra något inhopp.

ARTIKELN HANDLAR OM