Klart: Han blir ny kapten i Djurgården

Reporter: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Pelle Olsson har gjort sitt val: "Det är en stor ära"

Foto: Kevin Walker

Pelle Olsson har bestämt sig.
Kevin Walker är ny lagkapten för Djurgården.
– Det är en stor, stor ära för mig, säger mittfältaren.

Djurgårdens tränare Pelle Olsson har grunnat på valet under försäsongen. Emil Bergström flyttade till Ryssland och Djurgården behövde därmed en ny lagkapten. Olsson tycker sig ha flera goda kaptensnamn i truppen – bland andra Jacob Une Larsson, Marcus Hansson och Kevin Walker – men har samtidigt stått inför ett dilemma.

– Utespelarna har gjort väldigt få säsonger för Djurgården överlag. Snittet är lågt. Man kan nästan inte räkna på år, utan månader, säger Olsson.

"En stor ära"

Han vill ha en utespelare som kapten, och någon som är helt ordinarie. Då föll valet på Kevin Walker, som tidigare även varit kapten för Gif Sundsvall.

– Kevin är ett mycket bra namn för rollen. Så det fick bli honom, även om det är flera andra som också kan bära bindeln, betonar tränaren.

Kevin Walker är mycket stolt över uppdraget när Sportbladet får tag på honom efter fredagens träning.

– Det är en stor, stor ära. Det finns många spelare i vår trupp med ledaregenskaper och det kommer krävas att alla bidrar på sitt sätt. Vi har ett spännande år framför oss och det ska bli riktigt kul att stå längst fram i de matcherna som jag ska spela. Det är en stor ära att få vara kapten i en så pass anrik klubb. Det är det inte alla som får, säger han.

"Olika typer, som Xavi och Keane"

Hur har diskussionen med Pelle varit?

– Vi hade ett litet snack under försäsongen där han sa att jag var aktuell. Pelle lägger inte så stor vikt vid rollen. Men det har blivit så att jag varit det under träningsmatcher, och har ju varit kapten i Sundsvall förut. Inget nytt för mig, alltså. Det är en symbolisk grej och ska bli kul att få singla slant och leda laget ut på planen.

Hur tycker du att en kapten ska vara?

– Alla har sina olika stilar. Många eldar på genom att spela bra själva, andra är mer verbala. Du har typer som Xavi, och andra som Keane. Själv så pratar jag ganska mycket på planen och lägger ner all kraft jag har i spelet. Försöker hjälpa spelare genom att pusha positivt.

I morgon spelar Djurgården sitt allsvenska genrep borta mot IFK Norrköping.

Publicerad: