Mauricio Albornoz klar för IFK Göteborg

Foto: Mauricio Albornoz
FOTBOLL

Med Hjörtur Hermudsson på skadelistan behövde IFK Göteborg en snabb lösning.

Nu står det klart att klubben lånar Åtvidabergs Mauricio Albornoz under tre månader.

– Mauricio kan spela både i försvaret och på mittfältet och ger oss alternativ som vi i nuläget är i behov utav, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till klubbens webbplats.

Med Hjörtur Hermannsson borta i omkring en månad med en skadad höft samtidigt som Thomas Rogne har en bit kvar till spel efter sin korsbandsoperation valde IFK Göteborg att komplettera truppen.

Precis innan transferfönstret stänger har klubben nu gjort klart med ett lån av Åtvidabergs Mauricio Albornoz.

– Vi är i en situation med positioner där vi är väldigt sårbara vid ytterligare någon skada. Mauricio kan spela både i försvaret och på mittfältet och ger oss alternativ vi i nuläget är i behov utav, säger sportchefen Mats Gren till klubbens webbplats.

Kontrakt till sista juni

Albornoz kom till Åtvidaberg i fjol, men efter att laget flyttats ner i superettan har intressen visats från andra klubbar – där Sundsvall har lagt ett bud på mittfältaren.

– Det har varit snabba ryck, men känns jättekul med den här möjligheten och det fanns ingen tvekan att ta chansen då den dök upp. Jag tar tåget ner under eftermiddagen och kommer att träna med gänget redan från fredag, säger 28-åringen.

Åtvidaberg, som har en ansträngd ekonomi bekräftar på klubbens webbplats att affären ger klirr i kassan.

– Vi vill inte stå vägen för en sådan här möjlighet för Mauricio samtidigt som vi inte sticker under stol med att det ekonomiskt är okej. Vi är trygga i att resten av spelarna i vår trupp kommer att klara sig alldeles utmärkt under den här perioden säger Joachim Hilding i ÅFF:s styrelse.

Avtalet sträcker sig till den sista juni.

ARTIKELN HANDLAR OM