Gif Sundsvall åkte ut mot division 2-lag

FOTBOLL

Robbin Sellin förlorade kampen mot sin bror

Gif Sundsvall floppade i cupen efter division 2-laget BKV Norrtäljes skrällvinst med 1-0.

Robbin Sellin förlorade därmed mot moderklubben – och brorsan Simon som spelade på samma kant.

– Det var ju speciella känslor, säger Robbin.

Malmö FF och Gif Sundsvall möts i allsvenskan i helgen. Och tittar man på kvällens cupmatcher är det två lag som kommer vara revanschsugna.

Malmö FF åkte ut mot division 1-laget Landskrona Bois med 1-3 – och Gif Sundsvall kontrade med att packa cupväskorna efter en uddamålsförlust borta mot division 2-laget BKV Norrtälje.

Robbin Sellin är inne på att det verkar ha låst sig framåt för Gif Sundsvall.

– Vi har hamnat i det där träsket att vi har svårt att skapa heta chanser.

Även mot ett division 2-lag?

– Ja, tydligen är det så. Vi är i en målsvacka. Sen är det så att alla i Norrtälje måste göra sin bästa match på hela året och det lyckades de med, samtidigt som ingen av oss är i form.

Emil Skogh bäddade för den sensationella BKV-segern när han gjorde 1-0 i den 12:e minuten och det var en kämpainsats som ledde till knallen.

Ställdes mot brorsan

För Robbin Sellin var matchen speciell. Försvararen och lillebrorsan Simon Sellin stod som motståndare på samma kant – och matchen var mot moderklubben.

– Att ha brorsan på samma kant var klart speciellt. Det var också första gången jag var tillbaka i Norrtälje sedan jag lämnade. All heder till dem, men det är klart att vi hade velat ha platsen istället. Men vi måste också på något sätt förstå att vi inte är på topp...

Vad sa Simon efter matchen?

– Ja, han var så klart nöjd. Han säger som jag: alla i deras lag gör sin bästa match på hela året medan ingen av oss riktigt får till det.

Och visst var BKV nöjda över knallen:

– Vilka hjältar jag spelar med, vilket underbart gäng, skriver BKV-spelaren Andreas Bellander på Twitter.