Klart: Pontus Jansson lånas ut – till Leeds

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Landslagsmittbacken lånas ut från Torino

Pontus Jansson var med i truppen i EM.
Foto: Andreas Bardell
Pontus Jansson var med i truppen i EM.

Pontus Jansson byter klubb.

Torino lånar ut mittbacken till Leeds.

– Jag behöver verkligen spela matcher nu, säger Jansson till LUTV.

Tidigare i somras värvade Leeds United in Marcus Antonsson, 25, från Kalmar FF. Nu står det klart att anfallaren får sällskap av den jämnårige landsmannen Pontus Jansson.

På sin Twitter meddelar nämligen Leeds att de lånar in mittbacken från italienska Torino, i en affär som sträcker sig över hela säsongen.

– Det känns riktigt bra att vara här. Jag har pratat lite med tränarna, Pep och Monk, så det känns väldigt bra att vara här, säger Pontus Jansson till LUTV och syftar på managern Garry Monk och hans assistent Pep Clotet Ruiz – som har ett förflutet i Malmö FF och Halmstads BK.

”En stor klubb”

I Torino har Jansson haft det svårt att få speltid och under två säsonger har det blivit blott 16 matcher i Serie A. I och med flytten till Storbritannien hoppas svensken nu på mer kontinuerlig speltid.

– Allting startade för tre-fyra dagar sedan när jag hörde att Leeds var intresserat. Jag behöver verkligen spela matcher nu. Jag har varit två år i Italien med tuff konkurrens på min position så nu vill jag verkligen spela matcher. Så när jag hörde att Leeds var intresserat blev jag omedelbart väldigt glad. Jag tycker Leeds är en stor klubb, med stora traditioner och många äldre fans i Sverige. Så jag är väldigt glad att vara här nu, det känns väldigt bra.

En poäng – på tre matcher

För Leeds United har säsongen startat kämpigt. På de tre första matcherna i Championship har de enbart tagit en poäng – och parkerar på en 21:a plats i tabellen.

Pontus Janssons flytt innebär att en svensk landslagsmittback för andra dagen i rad lånas ut. I går blev det nämligen klart att Alexander Milosevic, 24, lämnar Besiktas för Darmstadt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.