’Zlatan har aldrig varit så uppumpad’

FOTBOLL

Hyllar flytten till England: ”Behövde den utmaningen”

Foto: BILDBYRÅN

En succéstart i Manchester United.

Nu målas Zlatan Ibrahimovic upp som ”mer engagerad än någonsin”.

– Det här var en underbar utmaning som han behövde för att spela på sitt max, tycker förre Unitedspelaren Jesper Blomqvist.

Zlatan Ibrahimovic, 34, avslutade sin tid i Frankrike med en sågning av Ligue 1.

– Ligue 1 var inte i nivå med min talang. Det är den enkla sanningen. När jag gick dit så riskerade jag min image som fotbollsspelare, sa Zlatan till L'Equipe då.

”Oerhört uppumpad”

Och i Premier League, med sin nya klubb Manchester United, har svensken fått en nytändning, tycker förre Manchester United-spelaren Jesper Blomqvist.

– Du kan se på Zlatan att han är fullt medveten om att det här var en underbar utmaning som han behövde för att spela på sitt max. Du ser på honom att han är oerhört uppumpad för det här och det var längesedan jag såg honom så engagerad och njuta av fotbollen, säger Blomqvist enligt Manchester Evening News.

Den 34-årige Ibrahimovic har gjort fyra mål på sina tre första tävlingsmatcher i Unitedtröjan och beskrev situationen i England häromdagen med att han ”behöver nya hatare – de gamla har blivit mina fans”.

– England är ett fotbollsgalet land och Manchester är en fotbollstokig stad där supportrarna är vana vid det mesta, men det var längesen de fick se en sådan här start av en spelare, säger Blomqvist som spelade i United mellan 1998 och 2001.

”Starten är svårslagen”

Och redan till helgen kan den svenske anfallaren slå sitt tredje klubbrekord om han blir målskytt i bortamötet med Hull.

– Zlatan kunde inte ha fått en bättre start. Det är galet, helt ofattbart och så häftigt. Det är underbart att se det också, den starten han har haft är svårslagen, tycker Jesper Blomqvist.

Hull–Manchester United spelas på lördag klockan 18.30. Matchen sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM