Fansen rasande efter förlusten

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Utvisade Haitam Aleesami menade att IFK Göteborg gjorde sin sämsta match under hans tid i laget.

Efter den blytunga förlusten mot Östersund höll de tillresta supporterna ett krismöte med tränaren Jörgen Lennartsson.

– De var så klart frustrerade och förbannade, men vi får visa respekt, säger tränaren.

IFK Göteborg var för första gången någonsin i Östersund för att spela allsvensk fotboll. Och det blev en 90 minuter lång kamp för att försöka förstå sig på och hantera nykomlingen.

Laget fick bara till två avslut på mål på hela matchen och ett riktigt drömmål av ÖFK-backen Ronald Mukiibi och en utvisning på Haitam Aleesami förstörde kvällen.

"Sämsta matchen någonsin"

– Den sämsta matchen vi någonsin spelat sedan jag kom till klubben, säger ytterbacken.

– De hade aldrig klarat där här tempot i någon gräsmatch… Vi var egentligen beredda på vad som väntade men det blev ingen handling på plan.

Vad säger du om de gula korten?

– Det är klart att jag satte laget i en dålig situation. Det första köper jag. Men det andra är alldeles för dåligt av domaren, det är riktigt pinsamt.

Efter att man blivit utspelade gick tränaren Jörgen Lennartsson bort till de tillresta IFK-supportrarna för ett krismöte.

"Bara att beklaga"

Fansen var minst sagt missnöjda – men förtjänar respekt av laget menar tränaren.

– Det är väldigt många människor som engagerar sig i Blåvitt och tar sig tid och pengar att åka upp även hit för att heja oss. Det minsta vi kan göra efter en dålig prestation är att visa dem respekt och beklaga vår prestation, säger Lennartsson och fortsätter:

– De var så klart frustrerade och förbannade för att vi förlorade. Men vi får visa vår respekt. De har åkt ända hit och vi inte kan göra en bättre prestation…

Tobias Hysén var helt osynlig i matchen och besviken efteråt. När han fick priset som matchens IFK-spelare ville han inte ens ta emot blommorna.

– Vi var för dåliga idag. Det är bara att lägga oss platt och erkänna att vi var sämre över hela planen.