Spelstopp på Assyriska FF

FOTBOLL

I veckan beslutade Svenska Spel att stoppa spel på Assyriska FF.

Beslutet gäller tills vidare.

– Anledningen är att vi har fått rapporter från bland annat Uefa/Betradar och Svenska Fotbollförbundet om avvikande oddsrörelser på Assyriskas matcher, säger Svenska Spels presschef Andreas Jerat till Unt.se.

I helgen möter Assyriska FF topplaget IK Sirius. Matchen finns med både på Oddset och Stryktipset men Svenska Spel fattade i veckan beslutet att tills vidare stoppa spel på Assyriska.

– Vi har tagit bort Assyriska från vårt spelutbud och erbjuder inga spel på laget tills vidare. Anledningen är att vi har fått rapporter från bland annat Uefa/Betradar och Svenska Fotbollförbundet om avvikande oddsrörelser på Assyriskas matcher. Vi har inte sett något i avvikande våra egna system, men mot bakgrund av den externa informationen har vi tagit bort Assyriska, säger Svenska Spels presschef Andreas Jerat till Unt.se.

”Sätter spelsäkerheten högst”

Beslutet innebär att matchen kommer att lottas på helgens Stryktips.

– Vi vill erbjuda spel på riktiga matcher där utfallet i matchen avgörs av det som sker på planen. Vi sätter spelsäkerheten högst och misstänker vi att det inte är sportsliga prestationer som avgör så plockar vi bort matchen, förklarar Jerat.

Det är inte första gången, den här säsongen, som en Assyriska-match fått spelstopp. För en knapp månad tog Svenska Spel bort matchen mellan Assyriska–Gais från sitt liveutbud, sedan de noterat kraftiga oddsrörelser hos andra spelbolag.

ARTIKELN HANDLAR OM