Så ska AIK-fansen stoppa konstgräs på Friends Arena

Foto: BILDBYRÅN

avRobert Laul

FOTBOLL

AIK-fansens "Gräsombudsman" tar striden på plats i Tyskland.

Axel Granath åker i dag till Lagardères nordeuropeiska huvudkontor i Hamburg.

– I stället för att bara kommunicera genom media, säger Granath.

Enligt ett pressmeddelande från AIK-supportrarnas nybildade förening Allmänna Supporterklubben (ASK)  är de närmaste dagarna avgörande i frågan vilket underlag som ska ligga på Friends framöver.

Sätter in ”gräsombudsman”

Därför har de nu satt sin "Gräsombudsman" Axel Granath på ett flyg till Hamburg:

– Vi hade igår ett initialt möte med AIK där vi fick en nulägesrapport. AIK har tydliggjort sin ståndpunkt i frågan, att det enbart är naturgräs som är av intresse och att detta är föremål för ett beslutande medlemsmöte. Samtidigt är vi fortsatt oroade för situationen och har fått tydliga indikationer på att de närmaste dagarna kan vara avgörande i frågan. Därför beslutade vi precis att åka ned direkt och ta en direktkontakt, i stället för att bara kommunicera genom media, säger Axel Granath i pressmeddelandet.

Undvika konstgräs till varje pris

ASK:s tydliga inriktning är att till varje pris undvika konstgräs på Friends, och trots att Lagardères franske vd Ulrik Ruhnau i samband med en presskonferens i våras sa att det inte fanns någon intention att byta underlag är Axel Granath oroad:

– Häromveckan fick vi ju indikationer om att denna ståndpunkt kan ha ändrats och nu vet vi att ett avgörande väntar när som helst. Vi vill åka ned och försäkra oss om att Ruhnau inte har backat från sin tidigare position och försöka hitta en bra lösning för alla parter. För AIK:s supportrar är en bra lösning att arenan håller sig till det avtal som är skrivet. Där står det att arenan ska ha naturgräs, säger "Gräsombudsmannen.

ARTIKELN HANDLAR OM