Zengin: Det är Fenerbahce som gäller

FOTBOLL

Han uppgavs vara klar för Fenerbahce - sedan sprack affären.

Erkan Zengin reder ut turerna för Sportbladet.

– Allting är klart, det är bara presidenten i Eskisehirspor som ska godkänna affären, säger 29-åringen.

Eskisehirspor har varit skyldig Erkan Zengin sex miljoner kronor vilket gjort att den svenska landslagsanfallaren velat bryta sitt kontrakt. I går kom uppgifterna om att det var nära.

– De är skyldiga honom väldigt mycket pengar så vi bestämde oss för att gå till förbundet och sätta hårt mot hårt. Nu har de haft en tidsfrist på sig till 4 januari att betala. Det är mest sannolikt att han startar i en ny klubb, sa agenten Patrick Mörk till Sportbladet i går.

Har lagt bud

Mörk bekräftade att de pratade med två av Turkiets största klubbar om en övergång. Det handlade om Fenerbahce och Trabzonspor.

Under fredagen uppgav turkiska Hurriyet att Zengin var klar för ligamästaren Fenerbahçe som vann dragkampen om svensken. Men affären sprack.

– Presidenten (Eskisehirspors) betalade pengarna han var skyldig, därför sprack affären i dag, säger Zengin till Sportbladet.

– Men Fenerbahce och Trabzonspor har kommit med erbjudande, och jag har valt Fenerbahce. Det är där jag vill spela. Allting är klart nu, det är bara presidenten i Eskisehirspor som jag väntar på. Han ska godkänna affären.

”Har haft för hög lön”

Den 29-årige landslagsspelaren har ett lukrativt kontrakt i Eskisehirspor, som har svårt att betala den typen av summor.

– Eskisehirspors president har tyckt att jag har haft för hög lön, och klubben har svårt att betala så höga löner. Vi har pratat om det här de senaste månaderna, säger Zengin.

– Jag har spelat i klubben i fyra år nu, jag har blivit 29 år och när jag går så tjänar de pengar på mig. Det känns bra.

Fenerbahce är en de tre största klubbarna i Turkiet, och klubben har visat intresse för Zengin under tidigare transferfönster.

– Om presidenten godkänner affären blir det riktigt bra för mig. Det är den klubben jag vill spela för nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM