– Nu har vi insett allvaret

FOTBOLL

Spelarmötet vände allt för nykomlingen

Foto: Fin trend Halmstad har tagit tolv poäng på de fem senaste matcherna.

Bara två segrar på 15 matcher.

Då hade Halmstad ett spelarmöte – och därefter har laget börjat vinna.

– Vi har tagit oss i kragen och insett allvaret, säger målvakten Stojan Lukic efter HBK:s fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Norrköping dominerade matchen mot Halmstad och skapade mängder av målchanser, men fick inte in bollen. Halmstads målvakt Stojan Lukic, 34, gjorde flera avgörande räddningar och såg till att HBK lyckades vinna med 2–1.

– En bra match av mig, men det är mitt jobb, säger Lukic, som fick pris som ”matchens lirare”.

Lukic är en stor anledning till Halmstads stigande formkurva. Dels har han svarat för flera stabila insatser den senaste tiden, och dels var han en av initiativtagarna till det spelarmöte laget hade efter 15 omgångar. Då hade de bara vunnit två matcher och låg näst sist med elva poäng.

– Vi hade lite synpunkter och de flesta höll med. Vi gjorde inte det som krävdes, varken på match eller träning. Vi har tagit oss i kragen och insett allvaret. Vi har höjt oss allihop efter snacket, säger Lukic.

”Sliter mer”

Du märker skillnad på inställningen efter mötet?

– Ja, det tycker jag. Konkurrensen i truppen har blivit hårdare och alla kämpar och sliter mer. Vi drar åt samma håll, säger HBK-målvakten.

Det märks också på resultaten. Efter spelarmötet har Halmstad vunnit fyra av fem matcher, samtliga med uddamålet. Laget ligger nu två poäng ovanför strecket, och ska man tro Lukic är det fördel HBK inför säsongsavslutningen.

– Hela förra året, 30 omgångar plus kval, hade vi kniven på strupen. Året innan var det också kval. Jag tror definitivt vi har en liten fördel av att ha varit med om den här pressen. Jag tror inte Norrköping, Helsingborg och Åtvidaberg räknat med att vara här nere. Där är kanske pressen lite jobbigare.

ARTIKELN HANDLAR OM