Holländsk storklubb scoutar Dif-stjärnan

FOTBOLL

”Visste att de var där”

1 av 3 | Foto: Simon Tibbling, Djurgården.

Simon Tibbling, 20, har utländska ögon på sig.

Båda Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och spelaren själv bekräftar att Groningen var på plats för att spana in mittfältaren i gårdagens match mot Mjällby.

– Det är inte första matchen de är här, säger Andersson till Sportbladet.

Simon Tibbling spås en lysande framtid och redan nu knackar en utländsk klubb på dörren. Det rör sig om holländska Groningen, som i går hade representanter på Tele2 Arena i samband med Djurgårdens 4-0-seger mot Mjällby.

Sportchef Bosse Andersson bekräftar att det stämmer.

– Jag vet att det har varit scouter här från Groningen för att kolla på Tibbling, och det är inte första matchen de är här. De har visat intresse och sett våra matcher, men det finns inget konkret ännu, säger Andersson till Sportbladet.

"Otroligt spännande spelare"

Vid en eventuell försäljning skulle Tibbling bli den tredje i raden av Djurgården-spelare som lämnar i sommar. Tidigare har sportchef Andersson menat att Djurgården behöver sälja spelare för att få ordning på ekonomin – ett problem som tycks löst för den här säsongen.

– Vi har ju vidtagit en del åtgärder och gjort en del försäljningar som varit nödvändiga. I dag är jag tillfreds och vi behöver inte sälja spelare för att rädda ekonomin 2014. Den känns trygg.

Simon Tibbling behöver alltså inte säljas?

– Han behöver inte säljas, med det är ju alltid aktuella frågor. Tittar man in i framtiden så vet man att han är en otroligt spännande spelare. Hamnar vi i den situationen att det är bra för Djurgården med en försäljning så får vi ta den diskussionen då.

"Finns ingenting konkret"

När Sportbladet ringer upp Tibbling själv kommer uppgifterna om Groningens intresse inte alls som en överraskning.

– Vad jag vet finns ingenting konkret – men jo, jag visste att de var här.

Sugen på att spela utomlands?

– Det är svårt att säga innan något har hänt, man får ta det då.

Tibbling, 20, har den här säsongen spelat från start i alla Djurgårdens seriematcher. I Groningen skulle han bli lagkamrat med landsmännen Rasmus Lindgren och Dino Islamovic.

Klubben har genom åren haft flera svenska spelare, däribland Fredrik Stenman, Andreas Granqvist och Marcus Berg.

ARTIKELN HANDLAR OM