Hammarby-spelarna hjälper de drabbade

FOTBOLL

Säljer sina skor på auktion

Andreas Haddad och Kennedy Bakircioglu jublar.

Situationen är kritisk.

Då rycker Hammarby-spelarna ut till assyriernas undsättning.

”Våra fotbollsskor kommer att finnas på auktion. Pengarna går oavkortat till Assyrier utan gränser”, skriver anfallaren Andreas Haddad på sin Facebook.

Vi har tidigare skrivit om situationen för de kristna assyrierna, även kallade syrianer och kaldéer, i Mellanöstern. Terrororganisationen IS har fördrivit ursprungsbefolkningen från sitt hemland – och nu drar fem Hammarby-spelare sitt strå till stacken för att hjälpa.

Andreas Haddad, Nahir Besara, Stefan Batan och Kennedy Bakircioglu – samtliga assyrier – samt Pablo Pinones-Arce ska tillsammans sälja sina skor på auktion för att samla ihop pengar till de drabbade. Totalsumman går sedan till hjälporganisationen Assyrier utan gränser.

"Fastän man är Gnagare"

Så här skriver Haddad på sin Facebook i dag:

”Med tanke på situationen i Irak/Syrien så vill vi starta en insamling till de drabbade. Våra fotbollsskor kommer att finnas på auktion som sker i inboxen. Skorna är från årets matcher och hämtas och signeras efter träningen i Årsta. Skorna är Kennedys, Pablos, Batans, Besaras samt mina. Pengarna går oavkortat till Assyrier utan gränser.”

Reaktionerna har varit idel positiva.

”Fast man är Gnagare vill man självklart bidra”, kommenterar en AIK-supporter.

”All respekt till er alla!" skriver en Hammarby-supporter.

Haddad: "Lider så mycket"

För Sportbladet berättar Haddad själv om anledningen till initativet.

– Vi lider så mycket av det som händer. Vi ser dessa videoklipp vardagligen på barn, kvinnor och män som blir slaktade och känner oss hjälplösa. Vi tänkte att utöver det vi bidrar med så kan vi kanske skrapa ihop lite extra.

I samma veva meddelar Haddad att budgivningen håller på till tisdag klockan 15.00.

En sanning verkar det alltså ligga i att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något.