Fotbolls-VM

Hårda domen i brasiliansk press

Av: 

Sujay Dutt

FOTBOLL

Brasilianska krönikörer är eniga i sina omdömen efter att landslaget varit på vippen att slås ut av Chile redan i åttondelsfinalen.

Mittfältet räcker inte till, och utan Julio Cesar hade VM kunnat vara över redan för hemmanationen.

ESPN Brasils hemsida.
ESPN Brasils hemsida.

Den dagliga sporttidningen Lance har följande rubrik på sin sajt: "Skulden betald - Julio Cesar tar Brasilien till kvartsfinal”.

Skulden det handlar om är målvaktens tveksamma ingripanden i Sydafrika för fyra år sedan, då Brasilien slogs ut mot Holland i kvartsfinal. I artikeln står dessutom: ”Brasilien spelar fortfarande inte det spel som förväntas av laget, men man deltar fortfarande i festen man arrangerat”.

Kommer inte överleva det

ESPN Brasil konstaterar också att Brasilien hade marginalerna på sin sida mot Chile. ”Brasilien gick vidare tack vare Julio Cesar, inte tack vare laget som spelade med nerverna på utsidan. Inte ens Felipão var till någon hjälp. Han gjorde ett dåligt byte när han försökte sätta in en anfallare kapabel att hålla i bollen längst fram. Och han gjorde ingenting åt den sjukdom som behöver läkas: mittfältet.

Det här måste man göra något åt på träningarna från och med måndag. Och att försöka få spelarna att förstå att de vann ett liv, men att de inte kommer överleva ännu en insats som på Mineirão.”

Chile hade inte ens några stjärnor

Samma brister upprepas av Folha de São Paulo, vars rubrik lyder ”Brasilien mediokert till och med i straffläggningen”. Det är krönikören Clóvis Rossi som skriver: ”Det hjälpte inte ett dugg att byta Paulinho mot Fernandinho, så som 11 av 10 sportkrönikörer bett om. Det ändrade ingenting, mittfältet tillhörde Chile – som inte ens har några stjärnor på den positionen. Inte heller hjälpte det att byta Fernandinho mot Ramíres. Faktum är att Brasilien inte har bra spelare på mittfältet. Punkt.”

Jô är inte lösningen

En annan krönikör på samma tidning, Juca Kfouri, tycker att Luiz Felipe Scolari måste peta sina förtroendespelare. Förbundskaptenen har en vana att fortsatta med samma spelare, även om de inte presterar. ”Det är inte möjligt att Daniel Alves, Hulk och Fred inte kan bytas ut. I den sistnämndes fall krävs till och med med ett byte av spelsystem för Jô är inte lösningen på någonting”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM