”De två kan se matchen på tv”

FOTBOLL

Nära drömövergångarna – nu kan de förbjudas att spela i två år

Marcos Rojo är överens med Manchester United och Islam Slimani är även han nära Premier League.

Nu stänger Sporting Lissabon av båda spelarna och hotar att låta dem sitta ut sina kontrakt utan att få spela igen.

– De kan se matchen på tv, säger Sportings president Bruno de Carvalho enligt The Guardian.

Marcos Rojo spelade ytterback i det argentinska landslag som tog sig hela vägen till VM-finalen i Brasilien. Nu är 24-åringen överens med Manchester United om en övergång men Sporting Lissabon vägrar att sälja.

”Får vänta ut sina kontrakt”

Efter att den portugisiska klubben nobbat Uniteds bud på motsvarande 170 miljoner kronor lämnade Rojo in en transferbegäran och förklarade att han vägrar att träna med sin klubb. Lagkamraten Islam Slimani, en 26-årig algerisk anfallare, sitter i samma sits med intresse från Newcastle, Leicester City, West Ham och Crystal Palace.

Nu sätter Sporting hårt mot hårt.

– De kommer inte spela i helgen. Det här får ta så lång tid som krävs. Om ingenting förändras kommer det sluta med att de här spelarna får vänta ut sina kontrakt, säger Sportings president Bruno de Carvalho enligt The Guardian.

”Ingen är större än klubben”

Presidenten meddelar att spelarna inte är välkomna till lördagens ligapremiär mot Academica och hotar att låta spelarna sitta vid sidan tills deras kontrakt löper ut. Det skulle i så fall innebära att Rojo inte kommer få spela fotboll förrän sommaren 2016 och Slimani först 2017.

– De kan se matchen på tv. Det finns ingen spelare som är större än klubben. Jag skulle aldrig ge upp klubbens ära, anseende och historia på grund av någons attityd. Jag ska ge dem ett par råd: Använd inte pressen, var professionell. De här två måste tas bort för att skydda vår fantastiska grupp. De har allvarliga disciplinära påföljder att vänta. Båda spelarna har tagit beslut som skapat grov odisciplin inom Sporting.

– Till sist ett budskap: Alla spelare som inte följer klubbens regler kan ha sina skäl och avsikter men sättet de här två har hanterat det på gör helt enkelt situationen väldigt komplicerad.

ARTIKELN HANDLAR OM