Efter Zlatans hjälp: ”Känns underbart”

1 av 5 | Foto: I våras hälsade Zlatan Ibrahimovic på spelarna som ska delta i VM för funktionshindrade.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic skänkte pengar till ”det okända landslaget” och hyllas överallt.

Nu är lirarna med inlärningssvårigheter redo för matcherna.

– Vi är väldigt taggade, säger Johnny Lekander, en av spelarna, till Sportbladet.

I går skrev vi om hur Zlatan Ibrahimovic satte in 350 000 kronor på ett konto som tillhörde det svenska landslaget med inlärningssvårigheter. Sambon Helena Seger fällde glädjetårar och landslaget kunde sätta sig på ett plan till Brasilien för att spela VM.

I den virtuella världen har lovorden haglat över supersvensken det senaste dygnet.

”Vi ska vara jävligt glada att vi lever under samma tidsepok som Zlatan och det är inte ens ett överdrivet utlåtande om man kollar på vad killen har åstadkommit. Fotbollssverige kommer för evigt komma ihåg Zlatan Ibrahimovic”, skriver Dennis Johansson på Facebook.

”Folk har hört av sig”

Även på Twitter har folk uttryckt sin respekt, däribland gamle Holland-backen Mario Melchiot som återberättar hur pengarna skänktes och även alias Micke_Noren, som skriver att Zlatan är en gigant utanför fotbollsplanen också.

Sportbladet ringde upp Johnny Lekander, en av spelarna i landslaget, för att fråga om hur det egentligen känns att vara där.

– Underbart, det känns helt underbart. Folk har hört av sig och önskat lycka till, det är alla möjliga, till exempel från radio.

”Träffade Zlatan i maj”

Något fel på stämningen är det knappast heller.

– Vi är väldigt taggade. Vi snackar mycket förberedelser och försöker att vara så redo som möjligt. Redan i morgon möter vi Frankrike, sedan Sydafrika på fredag och Saudiarabien på söndag, säger Johnny.

Egentligen skulle landslaget spela två matcher, men sedan Argentina drog sig ur står det klart att grupperna minskar i antal och att Sverige har tre strider att utkämpa.

Kommer Zlatan ner och kollar på någon match?

– Nej, inte vad jag vet. Men vi träffade ju honom i maj, den 26:e. Det var en häftig upplevelse, hela landslaget var där.