”Zlatan är lika bra som Messi och Neymar”

Oväntade hyllningen till svenske PSG-stjärnan

Zlatan Ibrahimovic är precis lika bra som Lionel Messi och Neymar.

Det menar NBA-stjärnan Tony Parker, som bjuder på en oväntad hyllning i en intervju med 100% PSG.

– Att vara självsäker är en mästares signum.

Tony Parker, San Antonio Spurs.
Tony Parker, San Antonio Spurs.

Lionel Messi och Neymar har förmodligen sovit gott efter tre blytunga poäng i El Clasico – ligamötet hemma på Camp Nou hemma mot Real Madrid. De bägge Barça-spelarna – båda två spelare i den absolut världstoppen – kan konstatera att det katalanska storlagen nu leder La Liga fyra poäng framför ärkerivalen Real efter 2-1-segern.

Med i den där absoluta världstoppen finns även Zlatan Ibrahimovic. Det menar NBA-spelaren Tony Parker, till vardags i storlaget San Antonio Spurs.

”Imponeradne lugn”

I en intervju med magasinet 100% PSG döljer han knappast sin beundran för svensken.

– Jag fick chansen att byta ett par ord med Zlatan, en fantastisk människa. Han är den bäste av de bäste. Neymar, Messi, Ibrahimovic… de är på samma nivå. Ibra utstrålar styrka och ett imponerade lugn. Att vara självsäker är en mästares signum, säger Parker till 100% PSG.

”Fick gåshud”

NBA-stjärnan pratar om när han i september 2013 fick sköta avsparken vid PSG:s möte på Parc des Princes.

– Det var underbart. Jag fick det stora nöjet att beträda den heliga gräsmattan tillsammans med Nicolas Batum (Portland Trailblazers reds anm.), också ett PSG-fan som många andra i USA. Vi pratar om det varje gång vi träffas. Och ska jag vara ärlig fick jag gåshud av att höra mer än 45 000 personer sjunga mitt namn, säger Parker.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.