FN, Förenta nationerna

Beckham hyllar Zlatan: ”Fantastiskt att se”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Zlatans kampanjfilm för att hindra hungern i världen är uppskattad.

Svensken hyllas för initiativet av bland andra David Beckham och David Luiz.

Zlatan Ibrahimovic hade inför matchen mot Caen i Ligue 1 målat 50 namn på sin kropp. Efter att ha bjudit på ett konstmål i den andra spelminuten drog svensken sedan av sig tröjan och blottade namnen.

På söndagen lanserade PSG-stjärnan, tillsammans med FN:s World Food Programme, en kampanj för att upplysa om de 805 miljoner människor som lider av hungersnöd i världen. Via en kampanjfilm hoppas parterna sprida budskapet.

”Redo för konsekvenserna”

För gesten fick han betala ett gult kort – och en avstängning till nästa match.

– Jag hade till och med kunnat ta ett rött kort för att hjälpa dem. De finns större problem än mina gula eller röda kort. Allt var spontant, jag ville bara nå ut. Konsekvenserna är jag redo för. Jag är redo för böter, det spelar ingen roll, sa svensken, sa svensken.

Gesten har inte undgått tidigare PSG-stjärnan, tillika vännen, David Beckham.

”Fantastiskt att se min vän Ibra göra detta för FN:s World Food Programme”, skriver den engelske världsstjärnan på Facebook och länkar till klippet.

Även Zlatans nuvarande lagkamrat David Luiz ser till att sprida klippet på sitt Twitterkonto. Likaså tennisstjärnan Novak Djokovic.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

FN, Förenta nationerna

David Beckham

Zlatan Ibrahimovic

David Luiz