Fotboll

Guidetti målskytt efter billig straff

Av: 

Fredrik Falk

FOTBOLL

Slog till i cupspelet

John Guidettis målform håller i sig.

Mot Hearts gjorde svensken 2-0 efter att ha fått en billig straff med sig.

– Det var bara en person som tyckte det var straff och det förändrade matchen totalt, säger Hearts-tränaren Bobbie Neilson till BBC.

Utlåningen till Celtic har inneburit en succé för John Guidetti. Anfallaren är nu uppe i elva mål på tolv matcher för Glasgowklubben.

Under söndagen var det dags igen – den här gången i skotska FA-cupen mot Hearts.

Vid ställningen 1-0 fick John Guidetti, 22, med sig en billig straff i duell med Brad McKay. Tv-bilderna visade att McKay inte träffade Guidetti – men domaren pekade på straffpunkten ändå.

”Domaren kan väl ringa mig?”

– Sådant händer. Domaren kan väl ringa mig och förklara, för jag är säker på att han inser vilket beslut han borde tagit om han ser situationen igen, säger Hearts-tränaren Robbie Neilson.

Guidetti placerade själv upp bollen på elva meter och gjorde inget misstag och smällde dit 2-0. Celtic vann till slut med 4-0.

– Det blev en lugnare eftermiddag än vad jag förväntat mig före match. Disciplinen och lagandan var mycket bra, säger Celtic-managern Ronny Deila till klubbens hemsida.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!