Häxdoktorn: Är jag som har skadat Ronaldo

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Foto: TT

Portugals läkarteam kämpar med Cristiano Ronaldos skadebekymmer.

Kan det vara så att förklaringen till problemen finns i Ghana?

– Jag sa för fyra veckor sedan att jag skulle jobba på Cristiano Ronaldo, få honom att missa VM, säger Nana Kwaku Bonsam till Angel FM enligt The Guardian.

Portugal förbereder sig inför fotbolls-VM i Brasilien, men vid senaste träningsmatchen mot Grekland saknade de den största stjärnan: Cristiano Ronaldo.

Muskelproblem i vänstra låret och strul med vänstra knäet stoppade Real Madrid-spelaren. Nu kämpar det portugisiska landslaget för att få 29-åringen spelklar till spel i grupp G i VM.

Enligt Nana Kwaku Bonsam – vars namn översätts till ”onsdagens djävul” enligt ansedda The Guardian – är han förklaringen till problemen.

”Jag menar allvar”

Han är Ghanas mest inflytelserika häxdoktor och menar att han har påverkat Ronaldo genom en förbannelse.

– Jag vet vad Cristiano Ronaldo har för skador, det är jag som påverkat honom, säger Nana Kwaku Bonsam till Angel FM, enligt The Guardian.

– Jag menar allvar. Förra veckan så sprang jag runt och letade efter fyra hundar och jag fick dem att medverka i en speciell ritual som heter Kahwiri Kapam.

”Det är andligt”

Häxdoktorn påstår att han har jobbat på att skada Ronaldo under en längre tid.

– För fyra veckor sedan sa jag att jag skulle börja jobba seriöst på Ronaldo, få honom att missa VM, eller i alla fall orsaka problem som gör att han inte kan spela mot Ghana. Och det bästa jag kan göra är att hålla honom borta med hjälp av skador, säger Kwaku Bonsam.

– Den här skadan kan aldrig botas av någon läkare, de kan aldrig se vad som har orsakat skadan eftersom det är andligt. I dag är det hans knä, i morgon är det hans lår, nästa dag är det något annat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN