”Han skulle bli en väldigt bra tränare”

Lagerbäck om varför ”Henke” borde ta över

Säker på sin sak. Lars Lagerbäck anser att Henrik Larsson är redo att ta över som förbundskapten när Erik Hamrén lämnar posten.
Säker på sin sak. Lars Lagerbäck anser att Henrik Larsson är redo att ta över som förbundskapten när Erik Hamrén lämnar posten.

Henrik Larsson lyckades sent omsider att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt för sitt Falkenberg.

Det var avgörande för Lars Lagerbäck, som nu ser ”Henke” som en klar kandidat till att ta över förbundskaptensjobbet när Erik Hamrén slutar.

– Jag tror att han skulle bli en väldigt bra tränare, säger han i en intervju med SVT Sport.

Henrik Larsson.
Henrik Larsson.

Nykomlingarna Falkenberg dömdes ut inför förra säsongen, klubben ansågs ha mycket små möjligheter att klara sig kvar i allsvenskan.

Men mot alla odds lyckades tränaren Henrik Larsson med ”det omöjliga” – när ett par omgångar av säsongen fortfarande återstod säkrade han Falkenbergs kontrakt i Sveriges högsta serie 2015.

Ses som näste förbundskapten

Förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck, numera förbundskapten för Island, har tidigare sagt att han ser ”Henke” kunna ta över efter Erik Hamrén. I en intervju med SVT Sport så förtydligar han nu varför.

– Jag tycker att han hade två tuffa år i början på sin tränarkarriär i Landskrona. Alla trodde väl att det skulle gå mycket bättre – vad som var realistiskt är ju en annan fråga. Min bedömning är att han lärde sig väldigt mycket som han sedan nu haft nytta av i Falkenberg, säger han.

– Har den poletten ramlat ner och om jag har rätt i min tro, då tror jag han har fått sådan insikt som tränare i dag med sina övriga personliga egenskaper och erfarenheter, att jag tror att han skulle bli en väldigt bra tränare, fortsätter Lagerbäck.

Kopplas ihop med Blåvitt

Lagerbäck menar också att en av anledningarna till att han ens tänker i de här banorna är att han känner Henrik Larsson väldigt väl, både på ett professionellt och privat plan.

– Jag känner honom som människa, och alla hans erfarenheter han har som spelare, säger han.

Om Henrik Larsson kommer att fortsätta leda Falkenberg nästa säsong är fortfarande oklart, bland annat har han även kopplats ihop med IFK Göteborg.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN