”Det finns ingen lojalitet i dag”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Legendaren dömer ut massflykten

Chambers, Lovren, Lambert, Shaw och Lallana har alla lämnat Southampton under sommaren - och fler kan lämna.
Foto: TT
Chambers, Lovren, Lambert, Shaw och Lallana har alla lämnat Southampton under sommaren - och fler kan lämna.

Det pågår en massflykt från Southampton.
Nu sågas spelarna av en klubblegendar.
– Lojaliteten är borta från fotbollen, säger Mick Channon, 66, som gjort flest antal mål genom tiderna för "Saints".

Rickie Lambert, Adam Lallana och Dejan Lovren stack till Liverpool. Ytterbackstalangerna Luke Shaw och Calum Chambers skrev på för Manchester United respektive Arsenal. Nu gör klubben allt för att behålla anfallaren Jay Rodriguez, och defensive innermittfältaren Morgan Schneiderlin. Något som fick den senare att rasa på sitt twitterkonto under tisdagen.

"En sex år lång fantastisk resa förstörd på en timme!" skrev Schneiderlin på twitter sedan Southampton stoppat honom från att byta klubb. 

Klubben brandskattas totalt efter förra årets positiva prestationer, och de tongivande spelarna flyr St. Mary's Stadium.

Klubblegendaren ryter till mot spelarna

Det har fått klubblegendaren Mick Channon att ryta till. 66-åringen har gjort flest mål för Southampton genom tiderna, och han gillar inte vilken typ av spelare som den moderna fotbollen fostrar.

– Jag vet inte när det här ska sluta. Det är ledsamt att se ett lag som bara blev bättre och bättre bli sönderköpt så här, säger han till Daily Mail.

Channnon är upprörd.

– Det är spelarna som valt att lämna, och jag skyller inte på klubben. De kan inget göra, och Bosmandomen gör att de måste få in pengar, säger han och fortsätter:

"Lojaliteten är borta från fotbollen"

– Jag förstår att tiderna förändras, men det var annorlunda under min tid. Jag ville bara spela så många matcher som möjligt. Nu har all makt hamnat i spelarnas händer, och de sitter gärna på bänken för storklubbarna under 20 matcher per säsong.

– Men de bryr sig inte egentligen. Det handlar om stora pengar hos de stora klubbarna. Alla vet att lojaliteten är borta från fotbollen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN