”Mitt land smutskastas av någon jag älskar”

FOTBOLL

Leboeuf besviken på Zlatan – som kan straffas

Förre Chelsea-spelaren Frank Lebouef är bedrövad över Zlatan Ibrahimovics utbrott i går.

– Det går inte att försvara Zlatan. Jag känner att mitt land smutskastas av någon jag älskar.

Foto: Frank Lebouef.

Det var efter ligaförlusten mot Bordeaux som Zlatan Ibrahimovic stod för ett rasande utbrott på väg till omklädningsrummet.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG, sa svensken bland annat.

Efter att idrottsministern Patrick Kanner reagerat kröp dock 33-åringen till korset ochbad om ursäkt via PSG:s hemsida.

”Har förolämpat mitt land”

Men det är inte alla som kan förlåta Zlatan. Tidigare Chelsea- och Marseille-spelaren Frank Leboeuf är besviken på en av sina favoritspelare.

– Det går inte att försvara Zlatan. Efter att ha hört det här är jag superbesviken. Jag känner att mitt land smutskastas av någon jag älskar. Det gör mig djupt besviken. Vi kan inte låta folk som känner ett behov av att smutskasta göra det såhär. Även om det sker i frustration eller ilska. Jag skulle vilja försvara Zlatan men jag kan inte göra det. Han har förolämpat mitt land, säger den förre franske landslagsspelaren till RMC.

Där avgörs Zlatans öde

Zlatan Ibrahimovic riskerar även bestraffning i form av böter och/eller avstängning efter sitt uttalande. Enligt RMC finns två olika risker för svensken. Antingen kan domare Lionel Jaffredo ha tagit del av klippet och sedan valt att föra in det i sin matchrapport och det blir i så fall en fråga för franska ligans disciplinkommitté.

Om så inte kan ärendet enligt RMC tas upp av landet Nationella råd för etik (CNE). Rådet – bestående av Jean-Alain Boumsong, Joel Quiniou, Virginia Gourmelon och Pascal Boniface – ska i så fall avgöra om svenskens utbrott var menat att basuneras ut i offentligheten eller om det var menat privat.

Enligt Le Parisien riskerar Zlatan att stängas av hela tre matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM