Sent mål knäckte Elfsborg i Portugal

1 av 4
FOTBOLL

Det blev en tung kväll för Elfsborg.

Laget missade Europa League efter ett mål på tilläggstid.

– Det finns olika sätt att förlora på, detta är väl det värsta, säger tränaren Jan Mian.

– Detta är nog min tyngsta förlust någonsin, säger lagkapten Johan Larsson.

Dagen efter Malmö FF:s Champions League-succé skulle Elfsborg ge svensk fotboll ett lag även i Europa League.

Och det såg länge ut som att boråslaget skulle upprepa framgången från förra året.

I 90 minuter höll Elfsborg nollan.

I den 92:e sprack den - och därmed drömmen om en internationell höst.

Olycklig Svensson-nick

Rio Aves sista chans kom som från ingenstans – en lång utspark från målvakten Cassio skarvades olyckligt vidare av Anders Svensson till inhopparen Esmaël Goncalves, som kom fri. Hans träff blev halvdan men räckte för att bollen skulle rinna in bakom Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard.

– Jag förväntar mig ett hårt skott, men han får en dålig träff. Den var så dålig, men den gick in ändå, säger Elfsborgs målvakt.

Rio Ave gick därmed vidare efter totalt 2-2, med mål på bortaplan.

– Det är bittert.  Vi hade målat upp en del scenarier om hur vi skulle forcera ifall de gjorde mål. Men det fanns inte mycket att göra på de får minuterna, säger tränaren Jan Mian.

Besvikelsen i spelargruppen var stor i natt.

– Alla är tysta, det finns inte så mycket att säga. Vi får ta några ord på hotellet sen. Det är såklart surt, säger tränaren.

– Just nu är det bara att låta alla vara i fred och försöka slicka såren på bästa sätt. Det är svårt att blicka framåt, menar lagkapten Johan Larsson.

Stolpskott av Beckmann

IF Elfsborg hade 2-1 med sig till den portugisiska hamnstaden på Atlantkusten.

Rio Ave var piskat att vinna och laget hade ett par bra chanser i första halvlek. Efter en dryg kvart lyftes en frispark in i straffområdet där Prince-Desiré Gouano fick träff men Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard löste den situationen.

I den 33:e minuten fick Renan Bressan ett kanonläge inne i boxen, men missade skottet totalt. Och i den 88:e minuten tvingades Kevin Stuhr Ellegaard göra en superräddning på Ahmed Hassans avslut.

Elfsborg hade sin sin stora chans i andra halvlek. Mikkel Beckmanns frispark i den 56:e minuten smet runt muren men satt i stolpen.

ARTIKELN HANDLAR OM