Owen: ”Han presterar inte”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Vare sig Manchester United eller Victor Nilsson Lindelöf levererar.

Det hävdar Michael Owen – som skyller allt på José Mourinho.

– Han spenderade pengar på Lindelöf – som inte presterar, säger landslagslegendaren.

Manchester United fortsätter sladda i tabellen. Är det José Mourinhos eller spelarnas fel? De allra flesta lutar kraftigt åt att det är portugisen som inte får ut så mycket som han borde av truppen.

Skyller på Mourinho

Det gäller även Michael Owen, landslagsikon för England och Liverpool, numera expert för brittisk tv. Efter Uniteds förlust mot just Liverpool dömde Owen ut Mourinhos arbete med sina spelare.

1 av 3 | Foto: CARL RECINE / X03807

– United kan inte prestera och det handlar – punkt slut – om deras tränare. Med pengarna de spenderar så borde de vara nära att vinna ligan. Spelarna är så mycket bättre än vad de visar upp på planen.

”En skugga av sitt tidigare jag”

Owen räknar upp ett helt gäng underpresterande spelare.

– Om United tränades av Pep Guardiola eller Jürgen Klopp skulle spelarna vara så mycket bättre, det vet jag till 100 procent. Ta bara Alexis Sanchez – han var Premier Leagues bästa spelare i många år, men nu bara en skugga av sitt tidigare jag. Samma sak med Romelu Lukaku och Paul Pogba.

Svensken leverar inte

Michael Owen räknar också in Victor Nilsson Lindelöf i den skaran. Trots att allt fler tycker att svensken hittat rätt i Mourinhos backlinje, menar experten att ”VNL” fortfarande inte levererar och att det är portugisens fel.

– Mourinho spenderade pengar på Fred och Lindelöf, men de prestera inte heller. Hans köp är sådana besvikelser. Det är så många som inte presterar. Det är riktigt bra spelare, men de spelar inte bra, säger Owen och fortsätter:

– De är så mycket bättre i sina landslag, och för andra klubblag, men plötsligt hamnar de i United och kan inte prestera alls.

Foto: Kin Cheung / TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.