AVSLÖJAR: Johansson in i startelvan – Claesson anfallare

avMichael Wagner

FOTBOLL

Landslaget formerar om i startelvan inför kvällens nyckelmatch mot Turkiet.

Enligt Sportbladets uppgifter kliver Jakob Johansson rakt in i startelvan, Viktor Claesson blir anfallare och Sebastian Larsson tar plats på högerkanten.

Det blir alltså, enligt Sportbladets källor, som många spått i förväg: Krasnodars Viktor Claesson tar steget upp och spelar anfallare i kvällens avgörande Nations League-möte för Sverige borta mot Turkiet i Konyaspor.

En överraskning i trupputtagningen var även att tidigare korsbandsskadade VM-kvalhjälten Jakob Johansson tog plats i landslagstruppen – nu kliver Rennesmittfältaren även rakt in i startelvan mot Turkiet.

”Gamle” Johansson tillbaka

– Jag är med igen och jag vill konkurrera om en plats, sa Johansson i en intervju med Sportbladet när truppen presenterades förra veckan där förbundskaptenen Janne Andersson beskrev att var den ”gamle” Jakob Johansson som var tillbaka på planen efter den svåra korsbandsskadan.

– Haha, det är jättekul att han tycker det och det har känts väldigt bra i matcherna jag har spelat. Rörelsemönstret är det naturliga och fysiskt har jag orkat bra, sa Jakob Johansson.

28-åringen, som drog sönder korsbandet i VM-playoffet mot Italien förra året, har varit tillbaka i matchspel sedan en dryg månad tillbaka.

Johansson inledde med tre inhopp för Rennes och har nu spelat från start och 90 minuter i det franska lagets tre senaste liga- och Europa League-matcher.

Saknar du något i ditt spel?

– Inget som jag kan komma på, faktiskt. Sedan handlar det alltid om att nå formtoppar.

Seb till höger

Att Johansson spelar centralt innebär att AIK:s och nyblivne SM-guldvinnaren Sebastian Larsson kliver ut till höger på mittfältet.

Vid fredagens presskonferens inför dagens match sa förbundskaptenen Janne Andersson om möjligheten att låta Viktor Claesson spela anfallare:

Om nu Viktor spelar forward får vi balansera om på mittfältet mot hur vi har spelat tidigare.

– Ibland har Martin Olsson spelat som vänstermittfältare till exempel, så vi flyttar runt i positionerna en del, det får man vara beredd att göra, sa Janne Andersson.

Elvan enligt Sportbladets uppgifter: Robin Olsen-Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson-Seb Larsson, Jakob Johansson, Albin Ekdal, Martin Olsson–Viktor Claesson, Marcus Berg.

Sveriges matcher i Nations League 00:12