Janne Andersson hyllades stort i Halmstad

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Efter VM-framgångarna i Ryssland hyllades Jannes Andersson under pausen i matchen mellan hans gamla klubb Halmstad och engelska Crystal Palace.

– Jag är imponerad över attityden hos spelarna, vi tillbringade 48 dagar tillsammans med väldigt lite gnissel, sa Janne Andersson inför en jublande publik på Örjans Vall.

Det svenska landslaget överraskade nog många när de tog sig hela vägen till en kvartsfinal i VM. Efter att ha kört över Mexiko i den sista gruppspelsmatchen slog man sedan ut Schweiz med 1–0 i åttondelen. I kvartsfinalen därpå visade sig dock England bli för svåra och VM var då över för Janne Anderssons landslag.

Hittills har det inte blivit någon hyllning av landslaget men enligt Svff kommer det ske vid ett senare tillfälle.

Janne hyllades på ”hemmaplan”

När Halmstad BK under kvällen träningsspelade mot Premier League-klubben Crystal Palace fanns landslagets tränare Janne Andersson på plats bland åskådarna. Under pausen fick också landslagstränaren ta emot publikens jubel efter VM-framgångarna i Ryssland.

– Halmstad är alltid hemma för mig och att få komma till Örjans vall är alltid speciellt, jag har ju varit i klubben i 21 år, sa Andersson som tränade klubben mellan 2004–2009. Under pausintervjun kom så klart också VM-äventyret på tal.

– Vi gjorde så mycket vi kunde och jag tycker att vi fick ut det mesta av spelarna. Jag är imponerad över attityden hos spelarna, vi tillbringade 48 dagar tillsammans med väldigt lite gnissel. Det var mer respekt och glädje i stället, sa Janne.

Janne Andersson fick i samband med firandet även ta emot HP-guldet av Hallandspostens sportchef Jan-Owe Wikström.

Marchen då? Den slutade med en 1–6 förlust för Halmstad som inte hade mycket att sätta emot Crystal Palace.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.