”Ett stort misstag – borde visa respekt”

Stjärnans pik mot England i natt

avAndreas Käck

Kroatien är vidare till final.

Då skickar storstjärnan Luka Modric en passning till engelska journalister och experter.

– De borde vara mer ödmjuka och visa oss respekt, säger han.

Under slagorden ”it’s coming home” har hela England haft VM-feber och drömt om det första guldet sedan 1966 och andra totalt.

Nu kan de sluta drömma.

Det är Kroatien som är vidare till final.

Detta sedan man lyckats vända ett 0-1-underläge till seger, trots att man tvingades spela förlängning för tredje matchen i följd.

– Det killarna gjorde i kväll är helt fantastiskt. Som de löpte, som de kämpade, säger förbundskapten Zlatko Dalic efteråt.

”Enormt misstag”

Det är första gången någonsin Kroatien går till final i fotbolls-VM och efteråt kunde storstjärnan Luka Modric inte låta bli att pika engelska journalister och tv-experter, som hade slagit fast att England skulle ha en fördel eftersom de rimligen borde ha mer krafter i benen (de slog ut Sverige på ordinarie tid medan Kroatien slog ut Ryssland på straffar).

– I kväll tystade vi skeptikerna. Engelska journalister och tv-experter underskattade Kroatien i kväll och det var ett enormt misstag, säger han till ITV.

”Vi har läst det”

Modric berättar att de kroatiska spelarna använde det som tändvätska.

– Vi har läst det som skrivits och vi sa till oss själva att ”okej, i kväll får vi se vika som är trötta”. Som sagt, de borde vara mer ödmjuka och respektera sina motståndare mer, säger han.

Kroatien ställs mot Frankrike i finalen, som spelas klockan 17:00 på söndag. För England väntar en bronsmatch mot Belgien, den matchen spelas på lördag klockan 16:00.