Contes svar till Mourinho: ”En liten man”

Foto: Frank Augstein / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Ordkriget mellan Antonio Conte och José Mourinho tycks aldrig ta slut.

Nu har Chelsea-tränaren svarat efter portugisens utspel om matchfixning.

– En person som är ute efter att trycka ner någon annan är en liten man, säger Conte enligt Evening Standard.

Foto: Nick Potts / TT / NTB Scanpix

Vi tar det från början: ordbråket mellan Antonio Conte och José Mourinho inleddes med att den senare skulle svara på rykten gällande en potentiell flytt från Manchester United.

– Bara för att jag inte beter mig som en clown på sidlinjen innebär inte det att jag har tappat motivationen, sa Mourinho.

– Jag föredrar att bete mig så som jag gör, mognare, det är bättre för mitt lag och mig själv. Jag tycker inte att man behöver bete sig som en galen person längs sidlinjen bara för att visa att man fortfarande är passionerad.

Conte: ”Demenza senile”

Det här tolkade de flesta som en pik mot de tränare som faktiskt firar vilt vid mål och segrar. En av de som Mourinho tidigare har haft en dust med gällande just det här är Conte. Tränarna drabbades samman efter Chelseas 4–0-seger över Manchester United förra säsongen då portugisen anklagade då sin tränarkollega för att fira för överdrivet.

Så när Conte i sin tur fick frågan på sin presskonferens kring Mourinhos uttalande svarade han följande:

– Jag tycker att han borde titta tillbaka på hur han själv var, kanske pratade han om sig själv. Ibland glömmer man vad som har sagts i det förflutna, och det är sådan han är, sa Conte och tillade att kollegan verkade dement:

– Ibland tror jag att man kan bli, jag vet inte hur man säger det, men demenza senile... När man glömmer bort vad som tidigare har sagts.

Mourinho: ”Stängs aldrig av för matchfixning”

Då bet Mourinho tillbaka rejält och drog upp en gammal matchfixningsstory som Antonio Conte hamnade i 2011. Italienaren stängdes då av i tio månader eftersom han undvek att förhindra matchfixning i förra klubben Siena. 2012 sänktes domen till fyra månader och 2016 friades han helt.

– Det enda jag vill säga för att få slut på den här storyn är att, ja, jag har begått misstag tidigare i livet. Jag kommer att göra fler, även om de är färre. Något som aldrig kommer hända mig är att jag stängs av för matchfixning. Det har aldrig hänt och kommer aldrig att hända, sa José Mourinho.

Contes svar: ”En liten man”

En tydlig passning till Conte, givetvis. Efter FA-cupmötet med Norwich (0–0) svarade Chelsea-tränaren ytterligare en gång.

– Det är svårt att besvara den typen av kommentarer. En person som är ute efter att trycka ner någon annan är en liten man, säger Conte.

– Vi känner alla honom väl. Det är sån han är, det är inget överraskande i det. Han är en liten man.

– Livet går vidare, jag bekymrar mig inte över honom. Det finns goda möjligheter för oss att reda ut här när vi möter Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM