Här är Sveriges startelva mot Danmark

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

avEmil Carlsvärd, Fredrik Jönsson

FOTBOLL

ABU DHABI. Januariturnéns första match slutade 1–1 mot Estland.

Mot Danmark byter förbundskapten Janne Andersson som väntat ut hela laget.

– Flera spelare ska bli fantastiskt roligt att se i matchen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sveriges landslag är just nu på sin sedvanliga januariturné i Abu Dhabi. I söndags spelade Blågult sin första landskamp mot Estland, en match som slutade 1-1 efter att Kalle Holmberg kvitterat under den andra halvleken.

Efter söndagens match laddar nu det svenska landslaget om för mötet med Danmark som spelas i morgon torsdag. Förbundskaptenen Janne Andersson har tidigare deklarerat att han tänkt använda två helt olika startelvor i de två matcherna, så att alla spelare ska få speltid och få chans att starta en match.

– Vi sa på förhand att vi bedömer Estland och Danmark som jämbördigt motstånd, men som jag uttryckte dagen efter match var Estland lite blekare än vad vi hade trott, eller som matchen blev. Det blir nog en tuffare match i morgon, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Jag har inte så jättebra koll på de danska spelarna, men det har spelare i laget och Peter (Wettergren). De är två år äldre i snitt, lite mer rutinerat lag. Det är flera spelare som ska bli fantastiskt roligt att se i matchen. Vi visar fysisk styrka i matchen mot Estland och har gjort på träningar också. Fysiskt kommer det krävas mycket mot danskarna. De spelade höst-vår, och slutade en vecka in i december. De är närmare från fotbollsspel och har kanske en kortare startsträcka för att komma igång.

Samtliga spelare byts ut

Under onsdagen bekräftades också Anderssons tidigare uttalande när startelvan offentliggjordes på förbundets hemsida. Samtliga spelare från förra matchen har bytts ut.

– Vi har jobbat med grunderna med alla spelarna. Nu ställde vi upp med ett lag senast som fick visa att de hade snappat upp det, det är lite samma vi vill se nu. Vi har haft några träningar till att jobba med det. Så jag hoppas att de hittar strukturerna om hur vi spelare. Sedan är det klart att spelar man tillsammans för första gången kan man inte begära att allt är perfekt. Jag hoppas att spelarna visar att de vill vara med och tar initiativ på planen som vi fick se i andra halvlek mot Estland. Att många spelare vill visa upp sig och visa framfötterna, säger Andersson.

Även om det är en träningsmatch går man för en vinst.

– När man är på en fotbollsplan - oavsett om man är spelare eller tränare - så vill man ju alltid vinna. Det kan man se på träningarna, alla vill vinna. Så är det för oss. Det är mer konsekvensen av resultatet som inte är intressant. Men vi vill absolut vinna matchen. Det är roligt med Åge som gammal tränarkollega, det är speciellt att möta danskarna, säger Andersson.

Fotnot: Sverige - Danmark spelas på torsdag med start kl 17:45. Matchens sänds på TV12 och C More.

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Startelvan mot Estland.
Landslagets bästa målskyttar genom tiderna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM