Pehrsson: ”Min position är alltid den som blir utsatt”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Malmö FF ligger åtta i allsvenskan och var chanslöst i cupfinalen mot Djurgården. 

Men tränaren Magnus Pehrsson sitter säkert enligt sportchefen Daniel Andersson. 

– Han har förtroende, säger Andersson.

Malmö FF har fått en mardrömsstart på den allsvenskan säsongen. Laget ligger åtta i tabellen, men hade chansen att vända säsongen i cupfinalen. 

Det blev dock förlust med 3-0 mot Djurgården.

Efter förlusten skrek MFF-supportrarna på tränaren Magnus Pehrssons avgång. 

– Jag hörde det under matchen också. Det är helt naturligt i tider när resultaten inte går som förväntat. Min position är alltid den som blir utsatt, det får man ha med i beräkningen. För ett halvår sen fick man ros, nu har vi haft en sämre period och det hör till. Det är en del av jobbet.

Känner du att du har Daniel Anderssons och Niclas Carlnéns förtroende?

– Absolut. Jag kan bara svara på vad jag känner. Jag tror att det är så för en tränare, att den dagen man inte har det så får man veta det.

Det finns ju ett mönster i år, vad beror det på att ni inte nått upp till samma nivå som i fjol?

– Jag tycker att det är svårt att svara på det. Jag tycker att varje match är unik. Jag har svarat i ett antal matcher att duellspelet, fränheten, det i straffområdena… där har vi inte lyckats förbättra oss jättemycket. Farten. Beslutsamheten in i dueller… sedan lever varje match sitt eget liv. Jag vill inte klumpa ihop dem.

”Vi får se över vad vi behöver”

Sportchefen Daniel Andersson är självkritisk efter MFF:s säsong så här långt och tar på sig en del av ansvaret.

– Vi vinner inga fotbollsmatcher som vi har varit bra på under lång tid, men just nu lyckas vi inte med det. Vi presterar inte på den nivå vi kan och har inte riktigt fått ihop laget som vi vill, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det är viktigt att man pratar om delat ansvar. Vi vinner och vi förlorar tillsammans. Jag har också ett väldigt stort ansvar i detta. Vi har förlorat många spelare inför säsongen och värvat spelare som hittills inte riktigt har fyllt luckan. Men så är det. Vi har de spelare vi har och det är bara att jobba vidare. 

Hur är förtroende för Magnus Pehrsson? 

– Han har förtroende.

Andersson har heller inga tankar på att kliva åt sidan.

– Jag fortsätter så länge jag känner att jag bidrar. Det är klart att jag har självkritik och inte mår bra när laget inte går bra. Men jag är inte den som ger mig jag kommer att fortsätta kämpa för Malmö FF. 

Sportchefen öppnar dock för förstärkningar av laget under transferfönstret. 

– Just nu som vi presterar är vi inte med och konkurrerar, men jag tycker att vi har duktiga spelare om de presterar på den nivå de kan, säger han och fortsätter: 

– Vi får se över vad vi behöver. Vi har alltid varit aktiva i de flesta fönstren så det kan bli så.